Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η σύμπραξη Αλεξανδρίδη – Χρήστου στη βάση των συμφερόντων των δημοτών ή...

«Η σύμπραξη Αλεξανδρίδη – Χρήστου στη βάση των συμφερόντων των δημοτών ή της καρέκλας;»

Μια μικρή συζήτηση είχε η «Αγκίδα» με τον Σωτήρη Μαγόπουλο, πρώην αντιδήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και πρώην πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Σωτήρης Μαγόπουλος δήλωσε πως προτίθεται στο μέλλον να μας μιλήσει για όλα όσα έχουν συμβεί στο δήμο από το 2014, που ο ίδιος ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά, να αναφερθεί λεπτομερώς στα πεπραγμένα της διοίκησης Σούλα, της οποίας ήταν αντιδήμαρχος, στο τι παρέλαβε η διοίκηση στην οποία συμμετείχε και στο πώς έφτασε στη διάλυση. Στην ερώτηση για το πώς βλέπει την προσχώρηση της Κίνησης του Δημήτρη Χρήστου «Κοινωνία Αξιών» στην παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, απάντησε τα παρακάτω:

«Επειδή γίνεται λόγος για προσχώρηση μιας ολόκληρης Κίνησης, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει επικυρωμένο καταστατικό της “Κοινωνίας Αξιών”, αν υπάρχουν μέλη, αν υπάρχουν συνεδριάσεις και αποφάσεις. Αν δεν υπάρχουν όλα αυτά, υπάρχει κάποιο στοιχείο για κάποια συνέλευση, για κάποια συγκέντρωση στην οποία όσοι παραβρέθηκαν αποφάσισαν τα βασικά στοιχεία του προγράμματος της “Κοινωνίας Αξιών”; Επειδή μέχρι τώρα δεν είδα καμιά λειτουργία και καμιά απόφαση αυτής της Κίνησης του κυρίου Χρήστου. Υπάρχει απόφαση της “Κοινωνίας Αξιών” για προσχώρηση στην παράταξη του κυρίου Αλεξανδρίδη; Πότε έγινε τέτοια συγκέντρωση και ποιοι πήραν την απόφαση; Εάν δεν έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω, σε ποια βάση έγινε η συνεργασία των κυρίων Αλεξανδρίδη και Χρήστου; Στη βάση των συμφερόντων των δημοτών ή στη βάση της καρέκλας;»

Στην επισήμανση της «Αγκίδας» πως με τις ερωτήσεις του εγείρει αμφιβολίες για την υπόσταση της «Κοινωνίας Αξιών» του Δημήτρη Χρήστου, ο Σωτήρης Μαγόπουλος απάντησε τα παρακάτω:

«Θα μπορούσα κι εγώ να παρουσιάσω παράταξη και να προσχωρήσω στο συνδυασμό της Μαρίας Μανούκα σαν παράταξη κι όχι σαν πρόσωπο. Μάλιστα εγώ θα μπορούσα να παρουσιάσω και ονόματα που απαρτίζουν την παράταξή μου. Δεν είναι όμως του χαρακτήρα μου να εμπαίζω τους πολίτες. Αν όμως ο κύριος Χρήστου απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα, εγώ θα του ζητήσω δημοσίως συγνώμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ