Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπιστρέφουν αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Επιστρέφουν αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Με βάση δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής θα διατηρηθούν, αλλά θα επιστραφούν αρμοδιότητες που τους δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό θα γίνει γιατί, όπως υποστήριξε ο κύριος Βορίδης, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το πλέγμα διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου, που άλλαζαν τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής στους Δήμους και των Οικονομικών Επιτροπών στις Περιφέρειες, αλλά σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση για την αλλαγή των συνθέσεων Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, από τη στιγμή που δε συνοδεύτηκε από ταυτόχρονη αλλαγή αρμοδιοτήτων.

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και θα ψηφιστεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου Κορδελιού Ευόσμου, οπότε από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις δύο Επιτροπές, θα επιστραφούν σ’ αυτές. Από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου σημαντικά ζητήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα πρέπει να ψηφίζονται από το ανώτατο όργανό του και όχι από την Οικονομική Επιτροπή. Από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η διοίκηση Μανδαλιανού θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, θα πρέπει να την ακούει και όχι να κάνει αυτό που έκανε μέχρι τώρα εφαρμόζοντας το «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Το τι θα γίνει με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι Οικονομικές Επιτροπές από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προφανώς θα συμπεριλαμβάνεται στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου, συνέχισε να παίρνει αποφάσεις με το «τσουβάλι».

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ