Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν ακυρώθηκε η ονοματοδοσία «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πολυλειτουργικό…

Δεν ακυρώθηκε η ονοματοδοσία «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πολυλειτουργικό…

Διαβάζουμε ότι η «Επιτροπή του άρθρου 8» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απέρριψε τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, την οποία αποφάσισαν οι τέσσερις δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης από τα όρια των οποίων διέρχεται η οδός Λαγκαδά.

Στην απόφαση απόρριψης μνημονεύονται οι εγκύκλιοι με αριθμ. 132 (ΑΠ: 89152/10.11.1983) και με αριθμ. 6 (ΑΠ: 8257/3.2.2020) του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες η μετονομασία επιτρέπεται για εξαιρετικούς λόγους διότι επιφέρει σύγχυση στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και στους πολίτες.

Ευτυχώς η ονοματοδοσία «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού δεν ακυρώθηκε. Προφανώς το Πολυλειτουργικό ήταν τυχερό γιατί δεν είχε άλλο όνομα, γιατί αν είχε άλλο όνομα θα υπήρχε πρόβλημα επειδή δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και πολίτες θα μπερδεύονταν και δεν θα μπορούσαν να προσδιορίσουν σε ποιο κτήριο πρέπει να πάνε.

Τσάρλυ

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ