Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ο δήμαρχος πρέπει να είναι τσιμπούρι, να κατασκηνώνει και να διεκδικεί»

«Ο δήμαρχος πρέπει να είναι τσιμπούρι, να κατασκηνώνει και να διεκδικεί»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός, μιλώντας στην ενημερωτική ιστοσελίδα «politic.gr», συνέκρινε το δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τους όμορους δήμους, λέγοντας τα παρακάτω:

«Οι όμοροι δήμοι όλο και κάτι τσιμπολογάνε από την κεντρική εξουσία. Εμείς έχουμε μια δυσκοιλιότητα σ’ αυτό. Γιατί; Θα το εξηγήσω και θα πω ότι δεν μας γνωρίζουν στην κεντρική διοίκηση, διότι ο κάθε επικεφαλής, ο κάθε δήμαρχος, δεν μιλάω για τον τωρινό μόνο, επειδή είμαι από το 1998, έπρεπε και πρέπει να είναι τσιμπούρι κάτω, να κατασκηνώνει και να διεκδικεί. Δεν χρειάζεται ούτε να δείχνει ότι έκανε ασφαλτοστρώσεις, ούτε ότι πήγε σ’ αυτόν το χορό ή στην άλλη εκδήλωση. Πρέπει κάτω να πηγαίνει. Παράδειγμα ο κύριος Κυρίζογλου, ο οποίος έχει ένα ταμείο από προγράμματα για την επόμενη θητεία του, γιατί θα εκλεγεί πανηγυρικά -εγώ το πιστεύω-, γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς τι έχουμε; Βλέπε τον κύριο Δανιηλίδη, που είναι στην αντίθετη πλευρά. Τις διεκδικήσεις του».

Στην ερώτηση του κυρίου Καμαρινού «εμείς τι έχουμε», υπάρχουν απαντήσεις. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε ούτε μία μελέτη για ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε, παρά τις πιέσεις που ισχυρίζεται ότι άσκησε, ούτε το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου να παραδοθεί εγκαίρως, ούτε η ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου να ξεκινήσει εγκαίρως. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει δύο έργα που εξαρτώνται αποκλειστικά από την ίδια και στα οποία δεν εμπλέκεται η κεντρική εξουσία, το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας στο Κορδελιό και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού κατάφερε να μην απορροφήσει και να δώσει πίσω στην κεντρική εξουσία το 1.000.000 από τα 2.000.000 ευρώ που της έδωσε για την προσχολική αγωγή.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ