Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεκέμβρης γεμάτος εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Δεκέμβρης γεμάτος εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ονειρικός Δεκέμβρης γεμάτος εκδηλώσεις και γιορτινές δράσεις
στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε για την εορταστική περίοδο η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Από τις 6 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου οι δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου έγιναν το επίκεντρο μιας σειράς γιορτινών δράσεων, που έδωσαν την ευκαιρία να σε όλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την πόλη.

Φωταγωγήσεις Χριστουγεννιάτικων δέντρων, Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, χορωδιακά φεστιβάλ, αναβιώσεις εθίμων – όπως οι Μωμόγεροι και οι Κλαδαριές – ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά, εορταστικά πάρτι με μουσική και χορό και παραδοσιακά δρώμενα,  απογείωσαν την εορταστική διάθεση, χρωματίζοντας με τα πιο λαμπερά χρώματα τον Δήμο μας.

Συμβολικός και γεμάτος μηνύματα υπήρξε φέτος ο διάκοσμος των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις κεντρικές πλατείες του Δήμου, με τις χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών των Νηπιαγωγείων να στέλνουν σε όλους μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Στη δράση “Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης μας” συμμετείχαν από τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού το 2ο-4ο και 11ο Νηπιαγωγεία και από τη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα 1ο-2ο-3ο-4ο-9ο-17ο-18ο-26ο-27ο-28ο Νηπιαγωγεία.

Ξεχωριστό άρωμα παράδοσης έδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου μας και όχι μόνο, που για ακόμη μια χρονιά ανέδειξαν μέσα από τις δράσεις τους την ομορφιά και τη μοναδικότητα του λαϊκού μας πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ατμόσφαιρα των εορτών, με δρώμενα που θα μείνουν αξέχαστα.

Στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα συμμετείχαν:

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
–  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας
– ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
-ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού που μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης
αναβίωσαν το έθιμο των Μωμόγερων  στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού
– ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός» με την αναπαράσταση του εθίμου των “Κλαδαριών”
– ο Σύλλογος Ποντίων Eυόσμου “Παναγία Κρεμαστή” που μαζί με τον  Μορφωτικό Σύλλογο Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης αναβίωσαν το έθιμο των Μωμόγερων στη δημοτική ενότητα Ευόσμου
– Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αλέξανδρος”
– Ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού “Η Αγία Φωτεινή”
– ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου
– ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης “Το Σεργιάνι”
–  
Η χορωδία, η ορχήστρα εγχόρδων και η ροκ μπάντα του Μουσικού Εκπαιδευτηρίου “Εν Αρμονία”.
– ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού
– ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου Κορδελιού

“Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους και τους Φορείς που με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση  έκαναν αυτές τις γιορτές ακόμη πιο ονειρικές για τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές των νηπιαγωγείων του δήμου μας που στόλισαν με τις δημιουργίες τους τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις κεντρικές μας πλατείες” τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου και πρόσθεσε: “Ο ετήσιος θεσμός των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων έδωσε την αφορμή να νιώσουμε το πραγματικό νόημα των ημερών, μεταφέροντας σε όλη την πόλη τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργία, δύναμη και αισιοδοξία”.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ