Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠλημμύρισε από φίλους του π. Χαράλαμπου Λίβυου Παπαδόπουλου το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου 

Πλημμύρισε από φίλους του π. Χαράλαμπου Λίβυου Παπαδόπουλου το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου 

Περισσότεροι από 500 φίλοι του π. Χαράλαμπου – Λίβυου – Παπαδόπουλου, παρακολούθησαν  χθες την διαδραστική του ομιλία με θέμα « Οι αλλαγές περνάνε μέσα από την κόλαση» βασισμένη στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «ΖΗΣΕ», την οποία συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, ο Εμπορικός  Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού και οι Εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ».

Έχοντας την ευλογία της φώτισης,  το χάρισμα της επικοινωνίας και επηρεασμένος από τις σπουδές του, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Certificate in Coaching – AC Accredited»,  ο ιερέας και συγγραφέας π. Χαράλαμπος – Λίβυος – Παπαδόπουλος, καθήλωσε για μία ακόμη φορά το πολυπληθές  κοινό του με μία εγκάρδια, απλή, κατανοητή και σαφή  ομιλία, η οποία ήταν γεμάτη θείο λόγο, ευαγγελικές παραπομπές , κείμενα  της Αγίας Γραφής, ρήσεις σύγχρονων Αγίων και Οσίων της Ορθοδοξίας μας,  άριστα όμως συνδεδεμένα με την εποχή μας, με χιούμορ  και με πολλά αντιπροσωπευτικά  παραδείγματα από την  ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.

Στόχος της ομιλίας του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου ήταν και αυτή την φορά  η «ΖΩΗ», οι αποφάσεις μας  που την καθορίζουν ή την καθηλώνουν, τα στάδια της  πνευματικής μας αυτογνωσίας – οι ρίζες της κληρονομικότητας του καθενός μας καθώς και  η σωτήρια ερμηνεία και εφαρμογή  της ορθόδοξης χριστιανικής πνευματικότητας, μέσα από μια θρησκευτική ψυχοθεραπευτική διαδικασία και μια σύγχρονη ψυχολογική προσωπική προσέγγιση.

Πολύ πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, οι φίλοι του π. Λίβυου- όπως τον αποκαλούν κυρίως οι διαδικτυακοί του φίλοι – κατέκλυσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, αποδεικνύοντας για δεύτερη φορά ότι τελικά είναι πολύ μικρό για να τους χωρέσει όλους!

Όπως είναι γνωστό ο κρητικός ο Αιδεσιμολογιότατος  Πρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Θεολόγος, και εφημέριος στην  ενορία Αγίας Ειρήνης  στον Πύργο Μονοφατσίου Κρήτης,  ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφθηκε τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και μάλιστα την ίδια μέρα και τον ίδιο μήνα. Η πρώτη ήταν στις 9 Ιανουαρίου το 2019 και η δεύτερη χθες 9.1.2023, πάντα όμως με τον ίδιο στόχο, το ίδιο κίνητρο και την  ίδια αφορμή. Να συναντήσει, να γνωρίσει, να λύσει απορίες, να δώσει απαντήσεις, να στηρίξει και να βοηθήσει  σε θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που σκέπτονται και αναζητούν λύσεις στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, ανοίγοντας έναν δημόσιο διάλογο- δια ζώσης-  με κάποιους από τους 102. 000 διαδικτυακούς φίλους του απ όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης,  ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, συνεχάρει τους οργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης,  καλωσόρισε ως « φίλος του » τον π. Λίβυο στη Θεσσαλονίκη και επαίνεσε το  συγγραφικό του έργο,  δια του οποίου – όπως τόνισε- διακονεί με εμπράγματη αδελφική Αγάπη  τις σκέψεις, τις αποφάσεις και τις ενέργειες των ανθρώπων πέρα της ενορίας του, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που  φαίνεται από τον κόσμο που τον αγαπάει, τον διαβάζει και τον ακολουθεί όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά παντού και σε κάθε του ομιλία όπως και σήμερα, όπως και πριν από 4 χρόνια που ήμασταν και πάλι, εδώ στον ίδιο χώρο, για να τον ακούσουμε και να προβληματισθούμε!

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά καλωσόρισε  εκ μέρους του δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού τον π. Χαράλαμπο Λίβυο Παπαδόπουλο, στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων τόνισε  ότι « ο πατέρας Λίβυος τόλμησε και πάλι και κοιτώντας μας- με τα μάτια της ψυχής – μας μιλάει-  αυτή τη φορά – γενικά για την ΖΩΗ και ειδικά για την  ΖΩΗ μας …που περνάει και χάνεται,  γιατί κατάλαβε ότι τελικά δεν την ζούμε. Το νέο του βιβλίο μπορεί να είναι ένα μικρό σε μέγεθος βιβλίο- δεν είναι όμως της τσέπης- είναι ένα βιβλίο καρδιάς- είναι ένας χρήσιμος οδηγός ΖΩΗΣ, για το πως μπορούμε να δώσουμε όλοι  «ΖΩΗ» στη «ΖΩΗ» μας,  που είναι το πολυτιμότερο δώρο του ΘΕΟΥ στον άνθρωπο και το οποίο ο π. Λίβυος  πολύ εύστοχα  το αποτυπώνει με μια λέξη και με μια προστακτική ως “ΕΝΤΟΛΗ “στον  τίτλο του,  «ΖΗΣΕ».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού  Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού κ. Κώστας Βασιλειάδης, φανερά συγκινημένος από την συμμετοχή του κόσμου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους η οποία όπως είπε γεμίζει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, να συνεχίσει με αμείωτο μεράκι και ευθύνη το οικονομικό, το επαγγελματικό, το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό πολύπλευρο έργο του,  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας  στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας  της ζωής των πολιτών. Στη συνέχεια αναφερόμενος στο βιβλίο αλλά και γενικότερα στο έργο του π. Χαράλαμπου Λίβυου Παπαδόπουλου, τόνισε ότι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και ο ίδιος αγαπητός στους Έλληνες, οι οποίοι τον διαβάζουν και τον ακολουθούν σε κάθε ομιλία του γεμίζοντας ασφυκτικά κάθε χώρο όπως έγινε σήμερα  και στον Εύοσμο.

Παρέστησαν ο π. Κωνσταντίνος Παπανικολάου,  6 ιερείς από ενορίες όμορων  Δήμων, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Όλγα Αθανασιάδου Νέδου, και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης αποδοχής αλλά και της απήχησης που έχει ο «λόγος» του π. Λίβυου, από τον κόσμο, τόσο τα βιβλία του όσο και οι ομιλίες του,  έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα βουλγαρικά, τα γεωργιανά και τα ουγγρικά.

Την εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα …λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συντόνισε η Δημοσιογράφος  Νίκη Στρατηλάτη.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ