Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

0
17
TEST

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης:

«Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας το Σάββατο 14 Γενάρη 2023 στις 6:00μμ,

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μανώλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Η νέα χρονιά βρίσκει το λαό μας και τους λαούς όλης της περιοχής μπροστά σε παλιά και νέα προβλήματα, που οξύνονται ολοένα και περισσότερο.

Οι έντονοι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και μπλοκ, στο πλαίσιο μιας διαφαινόμενης νέας και βαθύτερης οικονομικής κρίσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, φέρνουν πολέμους, προσφυγιά, δυστυχία και θάνατο. Η αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας δημιουργεί τεράστιες απειλές και για τους δύο λαούς. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μεταξύ των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και της Ρωσσίας, όχι μόνο δεν λύνει τις υπάρχουσες αντιθέσεις αλλά τις βαθαίνει, η φωτιά του απειλεί να συμπεριλάβει και άλλες χώρες και λαούς, όπως τη γειτονική μας Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα και το λαό σε αυτήν την αντιπαράθεση με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την ασφάλεια και το ειρηνικό του μέλλον.  

Πλάι στα προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία του Covid με το πλήρως ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, σήμερα ο λαός μας συγκρούεται και με την έντονη έλλειψη φαρμάκων. Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης συμπληρώνεται και από την τεράστια αύξηση στις τιμές των καυσίμων, που οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα στην διατροφική και ενεργειακή φτώχια.

Οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να ζήσουν με τα δεκάδες “πας” που εφευρίσκει κάθε τόσο η κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο όχι μόνο δε λύνουν τα προβλήματα της ακρίβειας και της φτώχιας αλλά την επιτείνουν, τη βαθαίνουν και την εξαπλώνουν. Την ίδια βέβαια στιγμή οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι μέτοχοί τους αυξάνουν τα κέρδη τους, ακόμη και σε αυτές τις τόσο δύσκολες, για το λαό, συνθήκες.

Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία, να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από την ακρίβεια και τη φτώχια. Ο λαός μας πρέπει να εκφράσει μαζικά την αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Κάθε εκδήλωση του λαού και του κινήματός του πρέπει να γίνει βήμα έκφρασης αυτής της αντίθεσης.

Να γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΕΔΥΕΘ ένα πρώτο βήμα του αγώνα του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης στο 2023.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Στα πλαίσια της βεβαρυμμένης υγειονομικής κατάστασης παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ