Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Να γιατί ήταν λάθος να φωτογραφίζεται ο δήμαρχος με τη διοίκηση της...

«Να γιατί ήταν λάθος να φωτογραφίζεται ο δήμαρχος με τη διοίκηση της Elpedison»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Δεκεμβρίου 2022 με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας “Κατασκευή και λειτουργία τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ονομαστικής ισχύος 125MW και συνολικής χωρητικότητας 300 MWh” της εταιρίας “Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ”, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κοντσίδης είπε πως το θέμα των ΕΛΠΕ έχει γίνει μεγάλος βραχνάς για τους κατοίκους ολόκληρου του δήμου.

Ο κύριος Κοντσίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είχε επισημάνει στο δήμαρχο πως είναι λάθος να φωτογραφίζεται με τη διοίκηση της Elpedison και είχε συγκεκριμενοποιήσει που έγκειται το λάθος. «Είναι λάθος γιατί αυτοί εκμεταλλεύονται το παραμικρό, κυριολεκτώ, που τους δίνουμε», συνέχισε ο Αντώνης Κοντσίδης.

Ο κύριος Κοντσίδης αναφέρθηκε και στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ στου οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν μέλος κατά την πρώτη θητεία στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Από τη θέση αυτή είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι, αφού η σύμβαση παραχώρησης του χώρου ήταν για 20 χρόνια, τα ΕΛΠΕ θα πάρουν πίσω το χώρο και θα καταστρέψουν ό,τι έχει φτιάξει το Δημόσιο. Στην ερώτηση του προέδρου γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο, η απάντηση του κυρίου Κοντσίδη ήταν γιατί αυτές οι εταιρείες δεν έχουν καμία πρόθεση να βοηθήσουν του πολίτες και γιατί το μοναδικό πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι το κέρδος. «Δεν τους κατηγορώ. Είμαστε ελεύθερη αγορά, αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, τις οποίες όμως δεν τηρούν», συνέχισε ο Αντώνης Κοντσίδης.

Κατόπιν ο κύριος Κοντσίδης αναφέρθηκε στην πρόταση παραχώρησης του χώρου του Αθλητικού Πάρκου για ένα επιπλέον έτος μετά την πάροδο των είκοσι ετών και στο γεγονός ότι είχε ο ίδιος επισημάνει πως, μετά την πάροδο αυτού του έτους, τα ΕΛΠΕ θα πάρουν πίσω το χώρο σε αντίθεση με όσα έλεγαν άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και επίσης πως τα ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να χτίσουν άλλο κλειστό γυμναστήριο στη θέση αυτού που θα γκρέμιζαν, όπως και δεν έχτισαν.

Ο δημοτικός σύμβουλος κατέληξε πως όλα αυτά τα είπε για να δείξει πως τα ΕΛΠΕ δεν είναι φερέγγυα γιατί αν ήταν δεν θα παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο. «Παρακολουθούσαν απλούς δημοτικούς συμβούλους. Γιατί; Γιατί λέγαμε τη γνώμη μας. Δεν έχει συμβεί αυτό διαχρονικά σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχω ακούσει σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο να βγει κάποιος και να πει ότι τους παρακολουθούσαν», τόνισε ο κύριος Κοντσίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του φακελώματος δημοτικών συμβούλων και πολιτών που δραστηριοποιούνταν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Αντώνης Κοντσίδης υπενθύμισε πως, κατά την πρώτη άδεια της Elpedison, στη διαβούλευση κατέθεσαν πρόταση ο δήμος Δέλτα και ο δήμος Παύλου Μελά, αλλά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ήταν απών, όπως απών ήταν και από τα δικαστήρια. Ο κύριος Κοντσίδης συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να μπει πλάνο για την μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ έστω ύστερα από 20 και 30 χρόνια και όχι να γιγαντώνονται κι άλλο οι εγκαταστάσεις στο σημείο που βρίσκονται σήμερα και κατέληξε θυμίζοντας στο δήμαρχο πως προεκλογικά ως ιατρός έλεγε ότι αυξήθηκαν πολύ τα προβλήματα ειδικά στα παιδιά.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ