Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΥπάρχει πρόβλεψη για τον αποκλεισμό της οδού Ακαδήμου;

Υπάρχει πρόβλεψη για τον αποκλεισμό της οδού Ακαδήμου;

Ένα τεράστιο πρόβλημα του Δήμου μας, είναι ο αποκλεισμός της οδού Ακαδήμου, που βρίσκεται άνωθεν του περιφερειακού. Η συγκεκριμένη οδός, φιλοξενεί πολλές επιχειρήσεις, αλλά είναι αποκλεισμένες από το κεντρικό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί τους πολίτες να πλησιάζουν αυτές τις επιχειρήσεις και να υποβαθμίζεται η περιοχή.

Το οδικό δίκτυο της περιοχής, δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν και εξυπηρετεί μεγάλο όγκο (σε ποσότητα και βάρος) αυτοκινήτων, για τη μεταφορά, εξυπηρέτηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται, λόγο του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί μετά τα έργα οδοποιίας, στην έξοδο της προς την οδό Μαιάνδρου (δείχνει ελλιπή μελέτη πριν την υλοποίηση του έργου και μηδενική παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου, ως προς τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας της περιοχής και της σύνδεσης της με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο – Μαιάνδρου, περιφερειακός») είναι πολύ σοβαρά και συγκεκριμένα.

Φαίνεται έλλειψη ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις, προς τους κατοίκους και προς την επίσκεψη κατοίκων της Θεσσαλονίκης στην εν λόγω περιοχή, που αναγκάζονται να κάνουν παρακάμψεις και κύκλους προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο επίσκεψης τους.

Υποβαθμίζεται μία ολόκληρη περιοχή, στην οικονομική της ανάπτυξη, στο αίσθημα ασφάλειας που υπολείπεται στους κατοίκους που βρίσκονται σε περιοχές που καταλήγουν σε αδιέξοδο, με ενδεικτικό φωτισμό και με ανοικτούς χώρους (χωράφια) που δεν είναι εύκολη και ασφαλή η διέλευση σε νυχτερινές ώρες, δημιουργεί αποτροπή στην εγκατάσταση νέων κατοίκων, με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς την «εικόνα» του Δήμου.

Θα ήθελα να προβληματιστούμε στα εξής

Η Δημοτική Αρχή, ποιες κινήσεις έκανε προκειμένου να βοηθήσει την περιοχή και να μην «διαιωνίζεται» ο αποκλεισμός;

Έχει προβεί σε διαμαρτυρία ή έχει αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στην Ανώνυμη Εταιρεία «Εγνατία Οδό»;

Συμμερίζεται το πρόβλημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων, ως προς την υποβάθμιση που βιώνουν;

Εφόσον θα κατέβει ο ίδιος σχηματισμός στις ερχόμενες εκλογές, μπορεί να μας αναφέρει, ποιες οι σκέψεις και οι προτάσεις, σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα;

Πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω στα προβλήματα του Δήμου. Να αναδειχθούν και να ζητηθούν προτάσεις και να δημιουργηθεί θεματολογία αιτημάτων και διεκδικήσεων των πολιτών.

Οι ενεργοί πολίτες, πάντα φέρνουν αποτελέσματα προς όφελος της ίδιας της ζωής τους και των συνθηκών που βιώνουν με τις οικογένειες τους.

Μόνο με έλεγχο μπορεί να υπάρχει αναβάθμιση και ανάπτυξη.

Χωρίς έλεγχο μόνο σκάνδαλα και παραλείψεις υπάρχουν!

Υγ: Προφανώς, στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι, γιατί πρέπει να βρεθεί μία λύση προς συμφέρον όλων (Δήμου και κατοίκων).

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ