Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτον αέρα οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μετά την 1η Δεκεμβρίου 2022

Στον αέρα οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μετά την 1η Δεκεμβρίου 2022

Στον αέρα βρίσκονται όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά την 1η Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» το οποίο αναφέρεται στην καθαρογραμμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της σύνθεσης των δύο Επιτροπών. Η καθαρογραμμένη απόφαση κρίνει άκυρες όλες τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου.

Για τις αποφάσεις που πήραν οι δύο Επιτροπές προφανώς θα υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Βέβαια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός, είχε επιστήσει την προσοχή στον κίνδυνο να ακυρωθούν αποφάσεις από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του μήνα. Η διοίκηση του δήμου όμως συνέχισε να παίρνει σωρηδόν αποφάσεις.

Ο Γιάννης Καμαρινός πολλές φορές, κατά το παρελθόν, αναφέρθηκε στο νόμο Θεοδωρικάκου, με τον οποίο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019 καθώς δόθηκε πλειοψηφία στις διοικούσες παρατάξεις των δήμων στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και επιπλέον μεταφέρθηκαν σημαντικές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε η διοίκηση να μπορεί να ψηφίζει θέματα χωρίς τη συναίνεση του κυρίαρχου οργάνου του δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποίησε το νόμο Θεοδωρικάκου ως μάννα εξ ουρανού προκειμένου να διοικήσει χωρίς τη συνεργασία της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διοικήσει χωρίς να ακούει καν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Να δούμε πώς θα διοικήσει στους τελευταίους δέκα μήνες της θητείας της, τώρα που θα χρειαστεί να συζητάει τα σοβαρά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στην Οικονομική Επιτροπή.

Κιμ. Ο.

Δικαιώθηκε ο Γιάννης Καμαρινός που δεν ήθελε να γίνει συνένοχος στο νόμο Θεοδωρικάκου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ