Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚ. Αντιδήμαρχε θα δεχθείτε την πρόταση για το θέμα του ΘΕΠΑΝ;

Κ. Αντιδήμαρχε θα δεχθείτε την πρόταση για το θέμα του ΘΕΠΑΝ;

Ευχάριστο είναι το γεγονός, πως δεν έχει «πέσει κάτω», η ακραία και κατακριτέα είδηση, πως ο κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών έχει πρόθεση να μηνύσει κάτοικο του Δήμου μας. Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί πως τις πρώτες δύο ημέρες, είχε «παγώσει» το θέμα, αλλά προφανώς έπρεπε να «πεταχτεί η χιονόμπαλα» με τη πρώτη τοποθέτηση (μιας και είναι πολύ σοβαρό το θέμα), για να προκύψει «χιονοστιβάδα» αναρτήσεων και άρθρων.

Προσωπικά θεωρώ, ότι πρέπει τέτοια θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων, της ελευθερίας, του λόγου (προφορικού και γραπτού), να μην αφήνονται στη τύχη τους. Η αντίδραση πρέπει να υπάρχει πάντα, όποιος κι αν είναι ο πολιτευτής που θα επιχειρήσει να τα παρακάμψει, όποιος κι αν είναι ο πολίτης που απειλείται να μηνυθεί.

Ας πάμε στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν θέλω να πιστεύω πως ο κ. Αντιδήμαρχος διακατέχεται από τέτοιες αντιλήψεις και θα πάρει την ευθύνη που απορρέει από τη δήλωση του, ανακοινώνοντας πως ήταν μία λανθασμένη σκέψη η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Τίποτα άλλο, ο καθένας μας, θα μπορεί να το εκλάβει ως προκλητική στάση που δε σέβεται τους δημότες του.

Ο οποιοσδήποτε δέχεται κριτική, αν θεωρεί πως είναι άδικη, έχει την ευχέρεια να τοποθετηθεί με επιχειρήματα και έγγραφα για να καταρρίψει τις όποιες τοποθετήσεις των ανθρώπων που τον κρίνουν. Υπάρχει το πολιτικό και το ηθικό ζήτημα, αν είναι θεσμικό πρόσωπο. Πόσο μάλλον σε αυτή την περίοδο που ζούμε την «αλλοίωση» της καθημερινότητας όλων των πολιτών, με επιλεγμένες πολιτικές που εξυπηρετούν στο διαχωρισμό των πολιτών σε δύο (ή και περισσότερες) κατηγορίες και με μείωση των ελευθεριών μας.

Από τη θέση του αρθρογράφου, θα πρότεινα (γιατί η θέση του αρθρογράφου, δεν έχει μόνο τον σχολιασμό και την κριτική) το εξής. Αφού έχει ο κ. Αντιδήμαρχος ολόκληρο φάκελο, όπως παρουσίασε στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό, στον δημοσιογράφο που γνωρίζει καλά τα του Δήμου (και άργησε να πάρει θέση επί του θέματος), δεν θα του ήταν δύσκολο να αποδεχθεί πρόταση για να παρευρεθεί σε τραπέζι και με άλλους συνομιλητές, για να συζητηθεί το θέμα του ΘΕΠΑΝ και να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που προκύπτουν λόγο του ότι δεν το ακουμπάει κανείς το θέμα από την πλευρά της Διοίκησης (και από πολλές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου), καθώς και να ακουστούν όλα όσα έχουν να πουν.

Για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, αν δεχθεί και ο κ. Αντιδήμαρχος, για την αντικειμενικότητα και για να διεξαχθεί επί ίσοις όροις, προτίθεμαι να συμβάλω ως συντονιστής της ημερίδας (ή όποιας εκδήλωσης επιλεχθεί), να γίνει προς ενημέρωση των δημοτών και των πολιτικών του δημοτικού συμβουλίου.

Να πάρουν τα εύσημα αυτοί που βοήθησαν, να αναφερθούν αυτοί που έβαλαν «τρικλοποδιά», γιατί είναι τεράστιο θέμα και πλησιάζουν οι εκλογές, στις οποίες κάποιοι που «έπαιξαν» άσχημο παιχνίδι με τη δημοτική περιουσία, θα βάλουν υποψηφιότητα σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Δεν πρέπει να υπάρξουν στην ίδια αφετηρία αυτοί οι άνθρωποι, που «αποσιώπησαν» στοιχεία εις βάρος του Δήμου και αυτοί που δεν έκαναν τίποτα ακόμα κι όταν βρέθηκαν τα κρίσιμα έγγραφα, με τους ανθρώπους που βοήθησαν ή με υποψηφίους που δεν έχουν κινηθεί εναντίον του Δήμου.

Ελπίζω στην έγκαιρη και θετική απάντηση του κ. Αντιδημάρχου για την απόσυρση της σκέψης του περί μήνυσης και για την συμμετοχή του σε πάνελ που θα συζητηθεί το θέμα του ΘΕΠΑΝ.

Τσιότσος Αθανάσιος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ