Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ μήνυση Αντιδημάρχου σε πολίτη είναι εκφοβισμός ή καθεστωτική αντίληψη;

Η μήνυση Αντιδημάρχου σε πολίτη είναι εκφοβισμός ή καθεστωτική αντίληψη;

Με πολύ μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε, την χθεσινή δήλωση του κ. Αντιδημάρχου, ο οποίος δήλωσε στην «Αγκίδα», πως θα μηνύσει δημότη, σχετικά με κριτική που δέχεται για το θέμα του ΘΕΠΑΝ.

Η ουσία του θέματος είναι πολύ σοβαρή και δεν είδα να σχολιάζεται πουθενά, σε κανένα ενημερωτικό site, ούτε από τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα θέματα του Δήμου μας, που σε άλλες περιπτώσεις είναι «λαλίστατοι».

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός πως ο οποιοσδήποτε μπαίνει στη διαδικασία να θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο σε εκλογές, θέτει απευθείας και τον εαυτό του σε κριτική. Δεν μπορεί να μην ισχύσει αυτός ο κανόνας στον κ. Αντιδήμαρχο. Αυτό βέβαια είναι απλά ένας κανόνας που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του, γιατί δεν φαίνεται να το γνωρίζει εκ του αποτελέσματος.

Ας πάμε στο σοβαρό του ζητήματος.

Εν έτει 2023, γίνεται ένα θεσμικό πρόσωπο που έχει εκλεγεί για να εκπροσωπεί τους δημότες, να μηνύει δημότες;

Σε ποια χώρα νομίζει πως βρίσκεται και σε τι πολίτευμα;

Σε καμία υποανάπτυκτη που δεν υπάρχουν δικαιώματα περί λόγου;

Ποια καθεστωτική αντίληψη τον ώθησε σε αυτή την «απειλή»;

Που ποντάρει; Πως θα εκφοβίσει αρθρογράφους, πολίτες, δημότες, να εκφέρουν γνώμη, άποψη και γραπτό λόγο;

Είναι ηθικό αυτό που δήλωσε περί μήνυσης;

Εκπροσωπεί κάτι που είναι υπεράνω των δικαιωμάτων που μας παρέχει το Σύνταγμα και δεν τον ακουμπάει Αυτό;

Με αυτές τις αντιλήψεις θα θέσετε τον εαυτό σας και στις ερχόμενες εκλογές;

Κ. Αντιδήμαρχε, δεν ξέρω αν το προχωρήσετε και κάνετε πράξη την μήνυση που δηλώσατε και δημοσιεύτηκε. Αν το προχωρήσετε, προφανώς και θα γράψετε το όνομα σας με μαύρα γράμματα για τα πεπραγμένα του Δήμου και θα σας ακολουθεί πάντα αυτή σας η κίνηση, που κρύβει αντιλήψεις άλλων εποχών και πολιτευμάτων.

Δεν μπορείτε να φιμώσετε τους πολίτες.

Δεν μπορείτε να φιμώσετε την αλήθεια.

Το ΘΕΠΑΝ ήταν και είναι του Δήμου, άσχετα που εσείς και η παράταξη σας ψήφισαν πως έχει χαθεί υπέρ της Εκκλησίας, με παράδοση ελλιπών στοιχείων στο Νομικό τμήμα του Δήμου.

Κ. Δήμαρχε, σας καλώ να πάρετε άμεσα θέση για αυτό το ακραίο συμβάν που εμπλέκεται ο Αντιδήμαρχος σας. Αποδοκιμάζετε τέτοιες πρακτικές που είναι αντίθετες των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων περί ελευθερίας λόγου ή τις επικροτείτε; Αν δεν πάρετε θέση και δεν υπάρξει επίπληξη, επίσημα, θα πρέπει να συμπεράνουμε πως η παράταξη διακατέχεται από αυτές τις αντιλήψεις, γιατί μόνο κατακριτέες πρέπει να είναι αυτές.

Για τέλος ήθελα να στοχαστούμε όλοι οι αναγνώστες της «Αγκίδας» και οι δημότες. Ποιο είναι χειρότερο; Να έχει γίνει αυτή η δήλωση για εκφοβισμό ή γιατί υπάρχουν καθεστωτικές αντιλήψεις στον εν λόγω πολιτευτή;

Υγ1: Στην «Αγκίδα» υπάρχει ολόκληρη κατηγορία με το θέμα του ΘΕΠΑΝ, μπορεί ο καθένας να ανατρέξει να δει τι πήγε να γίνει και πως σώθηκε, χωρίς προφανώς την ικανότητα του εν λόγω Αντιδημάρχου (και της Διοίκησης του Δήμου), που τον τελευταίο μήνα θυμήθηκε και κάνει όλο δηλώσεις για να «αρπάξει» την συμπάθεια και από την «Αγκίδα», αλλά και του δημοσιογράφου που γνωρίζει καλά τα του Δήμου, που τον είχε συνέντευξη.

Υγ2: Να ξέρει ο κ. Αντιδήμαρχος, ότι δεν μπορεί να ξεπλυθεί κανένας που είχε (και έχει ευθύνες) με αυτές τις πρακτικές. Δεν είμαστε χαμηλότερης κατηγορίας πολίτες, ούτε μπορεί να υποτιμάει την νοημοσύνη μας.

Υγ3: Αν προχωρήσετε τη διαδικασία της μήνυσης κ. Αντιδήμαρχος, θα πρέπει να αποδείξετε συγκεκριμένα δεδομένα. Εμείς θα παρουσιάσουμε τα έγγραφα που εσείς και η παράταξη σας, «αποσιωπήσατε» για μήνες, με αποτέλεσμα να δηλώνετε πως το «πουλάκι πέταξε» (τα πρακτικά πάντα λένε την αλήθεια) και θα χανόταν τεράστια δημοτική περιουσία. Δεν μιλάει κανείς σας, για το ποιοι ήξεραν και ποιοι όχι, άρα παίρνετε όλοι, την ευθύνη.

Υγ4: Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε!

Τσιότσος Αθανάσιος

Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΤΟ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
«Κανένας δεν έχει να φοβηθεί από τις απειλές του αντιδημάρχου Οικονομικών»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ