Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘετική εξέλιξη η προσφυγή Αμανατιάδη εναντίον Μπιτσώρη στη Δικαιοσύνη για το ΘΕΠΑΝ

Θετική εξέλιξη η προσφυγή Αμανατιάδη εναντίον Μπιτσώρη στη Δικαιοσύνη για το ΘΕΠΑΝ

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη του αντιδημάρχου Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Αμανατιάδη, την οποία προανήγγειλε με δήλωσή του στην «Αγκίδα», εναντίον του Άρη Μπιτσώρη για όσα έχει γράψει σε βάρος του σε σχέση με το ΘΕΠΑΝ, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

Με την προσφυγή αυτή του Κώστα Αμανατιάδη στη Δικαιοσύνη, θα δοθεί η ευκαιρία να ακουστούν στο δικαστήριο τα ονόματα όλων αυτών που γνώριζαν πως το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) ανήκει στο δήμο, γνώριζαν πως υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας του οποίου δικαιούχος είναι ο δήμος, δεν πήγαν να τον πάρουν και απέκρυψαν την ύπαρξή του!

Η προσφυγή του Κώστα Αμανατιάδη στη Δικαιοσύνη είναι μια στρατηγική κίνηση γιατί αναγκαστικά πλέον θα ανοίξει μια κουβέντα που ορισμένοι προσπαθούν να μην την ανοίξουν πάση θυσία. Στη βάση αυτή, υποθέτουμε πως η δήλωση του κυρίου Αμανατιάδη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν δυσαρέστησε καθόλου τον κύριο Μπιτσώρη. Άλλους δυσαρέστησε.

Στο Κτηματολογικό Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου για το ΘΕΠΑΝ, δεν πρόκειται να ακουστούν οι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο δήμος κόντεψε να χάσει περιουσία άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Το Κτηματολογικό Δικαστήριο θα ασχοληθεί με τα έγγραφα και με το πόσο ισχυρά είναι αυτά. Στο δικαστήριο όμως που θα κάνει ο κύριος Αμανατιάδης στον κύριο Μπιτσώρη θα ακουστούν τα ονόματα των υπεύθυνων για το γεγονός ότι ο δήμος κόντεψε να χάσει το ΘΕΠΑΝ, θα ακουστεί το ιστορικό της υπόθεσης, θα καταστεί ξεκάθαρο σε αίθουσα δικαστηρίου το πως φτάσαμε ως εδώ.

Βέβαια, για να μην πετάμε στα σύννεφα, ο κύριος Αμανατιάδης μάλλον τελικά δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη υπό την πίεση όλων αυτών που τα ονόματά τους φιγουράρουν σε διάφορα έγγραφα, τα οποία αφορούν το ΘΕΠΑΝ και αποδεικνύουν πως γνώριζαν ότι ανήκει στο δήμο.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ