Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧριστουγεννιάτικα κάλαντα «πλημμύρισαν» το Δημαρχείο

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα «πλημμύρισαν» το Δημαρχείο

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες ήχησαν σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου – προπαραμονή των Χριστουγέννων – στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και μέλη της δημοτικής αρχής καλωσόρισαν τους καλαντιστές, ανταλλάσσοντας ευχές για τα Χριστούγεννα.

Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή” ευχήθηκε σε όλους ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου εκφράζοντας την ελπίδα “Η γέννηση του Χριστού να γεμίσει τις καρδιές όλων με αγάπη, αλληλεγγύη και ελπίδα”.

Τα πρώτα κάλαντα τα άκουσε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Ταξίδης από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού.   Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον Διευθυντή του  σχολείου και καθηγητές τους, σε μια μοναδική παρουσίαση, με τη συνοδεία μουσικής και κίνησης, ταξίδεψαν όλους ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, σκορπίζοντας παντού τη μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ προσέφεραν στον Δήμαρχο, ως δώρο, ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Ξεχωριστό τόνο στο εορταστικό σκηνικό έδωσαν τα μέλη του Σωματείου Ειδικής Αγωγής “Η Ζωή” που έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μεταφέροντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της ανιδιοτελούς αγάπης, της θαλπωρής και της ζεστασιάς σε όλους. Κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο Δημάρχου τα μέλη του Σωματείου Ειδικής Αγωγής του παρέδωσαν ένα χειροποίητο ξύλινο χριστουγεννιάτικο καλάθι και αντάλλαξαν ευχές και αγκαλιές για τις Άγιες Ημέρες των Εορτών.

Τη “σκυτάλη” πήρε ακολούθως η καλλίφωνη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου που  έψαλε τα κάλαντα της Μικράς Ασίας, σε μια γιορτινή παρουσίαση γεμάτη με χρώματα και αρώματα της πλούσιας μικρασιατικής παράδοσης αλλά και ευχές για Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία.

Η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έψαλαν στο δημαρχείο οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, “πλημμυρίζοντας” με τις μελωδικές τους φωνές όλο το κτίριο. Τα παιδιά υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, ο οποίος τους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα με υγεία και προκοπή.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και γλυκίσματα ήταν τα κεράσματα που προσφέρθηκαν, πλαισιώνοντας το γιορτινό σκηνικό στο δημαρχιακό μέγαρο.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ