Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ ΟΕΥ  το Διδακτορικό του κ. Ταξίδη Χρήστου και η Πενταμελής επιτροπή

Ο ΟΕΥ  το Διδακτορικό του κ. Ταξίδη Χρήστου και η Πενταμελής επιτροπή

Απάντηση στο άρθρο « Ο κύριος  Ταξίδης  θα κάνει διδακτορικό τελικά τον ΟΕΥ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Αγαπητοί  κύριοι της agkidapress.gr

Το σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας  με θέμα « Ο κύριος  Ταξίδης  θα κάνει διδακτορικό τελικά τον ΟΕΥ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου!»  κάνει λόγο για τη συγγραφή του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών. Ο ΟΕΥ είναι μια μελέτη 270 σελίδων  που αφορά στη δομή και διάρθρωση του Δήμου, τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών μονάδων, τις νέες θέσεις του προσωπικού, και γενικότερα όλη τη λειτουργία του Δήμου.

Είναι μεγάλο το βάρος της σύνταξης λοιπόν του ΟΕΥ και πάρα πολλές οι παράμετροι που πρέπει να λειφθούν  υπόψη. Ο ΟΕΥ πρέπει να προσαρμοστεί στις εντολές και οδηγίες της πολιτείας, να είναι σύγχρονος , να λαμβάνει υπόψη του τη μελλοντική λειτουργία του Δήμου και ταυτόχρονα να προάγει τον έλεγχο και τη διαφάνεια. Να είναι επίσης λειτουργικός, ρεαλιστικός, και να προβλέπει τις μελλοντικές ανάγκες.

Ο υπάρχων ΟΕΥ συντάχθηκε και ισχύει από το 2012. Ο νέος ΟΕΥ  συντάχθηκε και δόθηκε τον Αύγουστο στις Δημοτικές παρατάξεις.

Από το Σεπτέμβριο έγιναν συναντήσεις με τους Διευθυντές των διευθύνσεων του Δήμου και έγιναν οι αλλαγές που υποδείχθηκαν.

Πρέπει να επισημάνω ότι ο  ΟΕΥ δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω των αναμενόμενων αλλαγών στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που επέφερε ο νόμος 5003/22, ΦΕΚ 230/14-12-2022, ο οποίος  δημοσιεύτηκε προχθές. Γνωρίζαμε  από το καλοκαίρι για το  νέο νομοσχέδιο το οποίο θα επέφερε αλλαγές στη  Δημοτική Αστυνομία και τις αρμοδιότητες της.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων  (να σημειώσουμε εδώ ότι ζητήθηκε παράταση για τις συναντήσεις αυτές), και με τις Δημοτικές παρατάξεις.

Αυτά λοιπόν για το Διδακτορικό που γράψατε ότι εκπονώ και την επόμενη φορά καλό θα είναι να παίρνετε τις απόψεις όλων των πλευρών πριν προχωρήσετε σε άρθρο.

Πάντως καλό είναι να  διαβάσετε τον ΟΕΥ μια και πιστεύω ότι έχετε οριστεί ως πενταμελής επιτροπή του Διδακτορικού!!!!!

Με εκτίμηση

Χρήστος  Ταξίδης

Δεν είναι δική μου δουλειά να σας απαντήσω κύριε Ταξίδη για τον ΟΕΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ