Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού θα αφήσει στην ανθρωπότητα αριστουργηματικές φωτογραφίες

Η διοίκηση Μανδαλιανού θα αφήσει στην ανθρωπότητα αριστουργηματικές φωτογραφίες

Αξίζουν ειλικρινώς θερμά συγχαρητήρια στο φωτογράφο τη διοίκησης Μανδαλιανού. Έχει καλλιτεχνική άποψη. Οι φωτογραφίες του δεν είναι μια απλή αποτύπωση της στιγμής. Οι φωτογραφίες του είναι ένα ποίημα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, να αποθανατίζεται από το φωτογραφικό φακό την ώρα που με πολύ ενδιαφέρον επιβλέπει έργα ασφαλτόστρωσης. Η φωτογραφία φαίνεται να μην είναι στημένη, αλλά να είναι επί το έργον. Ο δήμαρχος έχει σηκώσει το χέρι και φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιον εργάτη αλλά χωρίς να του μιλάει τη συγκεκριμένη στιγμή.

Η διοίκηση Μανδαλιανού μπορεί να μην έκανε έργα σε κανένα επίπεδο, αλλά μπορεί να ρεφάρει διοργανώνοντας μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με όλες αυτές τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο φωτογράφος της. Αυτές δεν είναι φωτογραφίες. Είναι αριστουργήματα. Είναι έργα που θα γραφτούν στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οφείλει όμως και ο φωτογράφος της διοίκησης Μανδαλιανού να παραδεχτεί πως έχει φοβερά μοντέλα. Μπορεί τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού να μην έμαθαν σε τρεισήμισι χρόνια να κάνουν έργα, αλλά έμαθαν να ποζάρουν στο φωτογράφο τους για να μείνουν στην ανθρωπότητα αυτές οι αριστουργηματικές φωτογραφίες.

Κώστας Καρακώστας

Μήπως ποζάρει στον γλύπτη που θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ