Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι δήμαρχοι δεν ορκίζονται;!

Οι δήμαρχοι δεν ορκίζονται;!

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, στην ιστοσελίδα dreamonline, στην οποία λέει πως συνεχίζει να ασκεί την ιατρική γιατί έχει δώσει όρκο, αναρωτήθηκα εάν οι δήμαρχοι δίνουν ή δεν δίνουν όρκο!

Ήμουν σίγουρος ότι και οι δήμαρχοι ορκίζονται, αλλά, διαβάζοντας τη συνέντευξη του δημάρχου, άρχισα να αμφιβάλω. Τελικά είχα δίκιο. Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίζονται.

Αφού λοιπόν ο κύριος Μανδαλιανός ορκίστηκε και σαν δήμαρχος και αφού γι’ αυτόν είναι τόσο σημαντικός ο όρκος -όπως και πρέπει να είναι-, γιατί ο ιατρικός όρκος να είναι πιο σημαντικός από τον όρκο του δημάρχου;

Αφού τόσο σημαντικός είναι ο όρκος για το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και προφανώς για τους δημοτικούς του συμβούλους, γιατί άφησαν να υποστεί έξωση το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας τους Ευόσμου εξαιτίας της ολιγωρίας τους;  Αφού τόσο σημαντικός είναι ο όρκος για το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου και προφανώς για τους δημοτικούς του συμβούλους, γιατί επί 14 μήνες δεν φροντίζουν να ανοίξει το ΚΕΠ ενώ η λειτουργία του δεν έχει καμία σχέση με γραφειοκρατικές διαδικασίες της κεντρικής εξουσίας, μιας και ο χώρος είναι του δήμου και τα έξοδα για τη διαμόρφωση του χώρου θα τα πληρώσει ο δήμος;

Τελικά αυτή η ευαισθησία στον όρκο του Ιπποκράτη θυμίζει εκείνον το φαντάρο που έχει πάρει μία διαταγή από κάποιον αξιωματικό, αλλά φροντίζει να πάρει κι άλλες διαταγές από άλλους αξιωματικούς, χωρίς να τους ενημερώσει ότι ήδη έχει πάρει διαταγή, προκειμένου να διαλέξει όποια τον βολεύει.

Για έναν ιατρό, που αποφάσισε να εκλεγεί και δήμαρχος, η φροντίδα να μην κλείσει το ΚΕΠ της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου και αφού έκλεισε να ανοίξει άμεσα προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες κάτοικοι, θα έπρεπε να έχει την ίδια αξία με τη φροντίδα του ασθενούς του. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Ίσως, κατά τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό, η άποψή μου να είναι εσφαλμένη.

Μπάμπης Ι.

Ο κύριος Μανδαλιανός συνεχίζει να ασκεί την ιατρική γιατί έχει δώσει όρκο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ