Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜιλτιάδης Τασούλης: Είναι λαϊκισμός να πουλάς όνειρα

Μιλτιάδης Τασούλης: Είναι λαϊκισμός να πουλάς όνειρα

Απάντηση στο άρθρο με τίτλο: «Ο Μίλτος Τασούλης έτοιμος για την παράταξη Μανδαλιανού»  την  15 Δεκεμβρίου 2022  του κου Χαρίλαος Ταπαρίδης

Είναι λαϊκισμός να πουλάς όνειρα και σε μια τέτοια πολιτική απάτη προσωπικά δεν προτίθεμαι να υποπέσω. Νομίζω ότι αυτή η απάντηση καλύπτει τον εκτός τόπου και χρόνου σχολιασμό.

Αλλά ας το κάνω πιο εύληπτο για να το καταλάβει ο συμπολίτης.

Πρώτον, αν ήθελα να συμπράξω με τον δήμαρχο δεν θα του ασκούσα κριτική. Και η κριτική μου δεν αφορά σε ήσσονος σημασίας ζητήματα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά σε μείζονα. Εκτός κι αν η σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό, οι οδικές συνδέσεις, η στάθμευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανάπτυξη, η δημόσια υγεία, ο αθλητισμός και η πολεοδομική ρύθμιση του δήμου θεωρούνται από ορισμένους «μικρά» ζητήματα.

Δεύτερον, η συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, που απομόνωσε ο συμπολίτης για να ασκήσει την κριτική του και να βγάλει τα αυθαίρετα συμπεράσματά του, δεν έχει καμιά σχέση με τη λειτουργία των ΕΛΠΕ στην περιοχή μας. Να βλέπουμε την πραγματικότητα και να μην λέμε ότι μας κατέβει χαϊδεύοντας αυτιά για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Από υποκριτική ευαισθησία χορτάσαμε όλοι σε Ελευθέριο Κορδελιό και Εύοσμο. Τα ΕΛΠΕ είναι βιομηχανία. Η βιομηχανία είναι ρυπογόνα. Να φύγουν τα ΕΛΠΕ από εκεί που βρίσκονται ή να κλείσουν είναι ουτοπία και καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών στους πολίτες που ανησυχούν για την ορθή λειτουργία της μονάδας. Πρέπει να καταλάβουν όσοι πουλάνε όνειρα ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τα ΕΛΠΕ. Και για να επιτευχθεί η συνύπαρξη πρέπει η βιομηχανία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλούς λειτουργίας, περιορισμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της επιβάρυνσης στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος κι αυτός για την ομαλή λειτουργία των ΕΛΠΕ και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων. Αρμόδιοι είναι κι άλλοι για να ελέγχουν την εφαρμογή των κανόνων καλής λειτουργίας. Αυτό είναι ένα ζήτημα, στο οποίο δεν συμφωνώ μόνον εγώ και ο δήμαρχος, αλλά όλοι οι εχέφρονες πολίτες.

Τρίτον, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι καλή για τον κ. Ταπαρίδη όταν πρόκειται μόνο για το κλειστό γυμναστήριο που περιμένει να χρηματοδοτήσουν τα ΕΛΠΕ:

Στο περίσσευμα λαϊκισμού, η παράταξη «ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ» και προσωπικά ως υποψήφιος δήμαρχος, απαντάμε με υπευθυνότητα και αλήθεια στους πολίτες. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες κι όχι με κορώνες και αιθεροβασίες.

Θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας; Να συνεργαστούν οι αρμόδιοι (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργεία, επιστημονική κοινότητα) και να δώσουν λύση. Όσο δεν γίνεται αυτό, όσο οι έλεγχοι ατονούν, τόσο δίνεται βήμα στους δημαγωγούς να πλασάρουν φυγή ή λουκέτο των ΕΛΠΕ, διασφαλίζοντας με τα ψέματα και τον στρουθοκαμηλισμό την ύπαρξή τους στον δημόσιο διάλογο. Αυτά όμως δεν τα λένε στις 100 και περισσότερες οικογένειες, που ζουν από τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ… Δεν τα λένε σε όσους απολαμβάνουν τις χορηγίες των ΕΛΠΕ (σύλλογοι κτλ.).

Εμείς πιστεύουμε στην πραγματικότητα κι όχι στα όνειρα, γι’ αυτό και έχουμε πρόταση διοίκησης του Δήμου κι όχι ανυπόστατες και αυτοαναιρούμενες θεωρίες.

Εμείς προωθούμε τον καλόπιστο διάλογο και τη συνεργασία, που δίνει λύσεις.

Και ας το καταλάβουν όλοι ότι εμείς είμαστε μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη, που διεκδικεί την ψήφο και την εμπιστοσύνη των δημοτών του Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου όχι γιατί τους λέει ότι θέλουν να ακούσουν, αλλά επειδή προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά τους κι επειδή θέλει να βελτιώσει την καθημερινότητά τους και να προωθήσει την ανάπτυξη. Τυφλή αντιπολίτευση και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση κάνουν άλλοι. Εμείς επενδύουμε στην πρόταση για λύσεις και στην ανάδειξη των προβλημάτων, συνεισφέροντας ακόμη και στον προεκλογικό αγώνα στη βελτίωση του Δήμου μας.

Μίλτος  Τασούλης

Υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού  Ευόσμου

Ορισμένες ερωτήσεις στον Μιλτιάδη Τασούλη για τα ΕΛΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ