Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΒεβηλωμένο το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Κορδελιό

Βεβηλωμένο το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Κορδελιό

Η «Αγκίδα» έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από κάτοικο του δήμου μας με το οποίο μας ενημερώνει πως το μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως στον πεζόδρομο του Ελευθερίου Κορδελιού είναι βεβηλωμένο με γκράφιτι εδώ και 10 μήνες.

Ο συντοπίτης μας παρατήρησε τη βεβήλωση του μνημείου τον περασμένο Μάρτιο και ενημέρωσε την Υπηρεσία με email στις 14 Απριλίου. Επειδή δεν έγινε τίποτα – ούτε είχε λάβει κάποια απάντηση – επικοινώνησε τηλεφωνικώς στις 19 Ιουλίου με τη γραμμή εξυπηρέτησης του δήμου και ενημέρωσε ξανά για το θέμα. Επειδή οι μήνες περνούσαν χωρίς να αποκαθίσταται το μνημείο, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Υπηρεσία στις 6 Δεκεμβρίου και του απάντησαν πως θα το κοιτάξουνε.

Ο κάτοικος αναφέρει στο μήνυμά του πως δεν γνωρίζει άμα θα δοθεί και πότε θα δοθεί κάποια λύση και τονίζει πως είναι αισχρό το γεγονός ότι ο δήμος γνωρίζει για τον βανδαλισμό εδώ και εννιά μήνες και δεν προέβη στην αποκατάσταση του μνημείου. Υπογραμμίζει πως είναι αισχρότερο όμως το γεγονός ότι μιλάμε για ένα μνημείο που σκοπό έχει να τιμήσει τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

«Αλήθεια με αυτόν τον τρόπο τιμάει ο δήμος μας τους πεσόντες;», ολοκληρώνει το ηλεκτρονικό του μήνυμα στην «Αγκίδα».

Είναι αλήθεια πως δυστυχώς δεν έπεσε στην αντίληψή μας το συγκεκριμένο γεγονός και καλά έκανε ο αγαπητός συνδημότης και απευθύνθηκε στην «Αγκίδα». Πραγματικά είναι απαράδεκτο να γνωρίζει ο δήμος πως το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης είναι βεβηλωμένο επί τουλάχιστον 10 μήνες χωρίς να κάνει τίποτα.

14 Δεκεμβρίου 2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ