Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπιτρέπεται η θυσία της υγείας μας, λόγω καθυστέρησης έργων των ΕΛΠΕ;

Επιτρέπεται η θυσία της υγείας μας, λόγω καθυστέρησης έργων των ΕΛΠΕ;

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου, με τίτλο «Τυφλή εμπιστοσύνη στα 10 εκατομμύρια των ΕΛΠΕ και προώθηση τους;», θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της ΕΡΤ3 (28/11), όσον αφορά το θέμα των ΕΛΠΕ.

Χθες ασχοληθήκαμε με τη δήλωση, «υποχρεώθηκαν να κάνουν κάποια πράγματα. Νομίζω ότι κάναν αρκετά από αυτά, αλλά μερικά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη» και θυμίσαμε τη δήλωση «έχουν γίνει εργασίες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Κάποια από τα έργα, που έχουν υποσχεθεί τα ΕΛΠΕ, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη» που είχε αναφέρει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, στη προεκλογική του συγκέντρωση, για να δείξουμε τη συνέπεια των λεγομένων του.

Σήμερα, θα αναφερθούμε στα έργα που δεν έχουν γίνει, με αφορμή τις δύο δηλώσεις του κ. Δημάρχου.

1.Ο κ. Δήμαρχος, μπορεί να μας αναφέρει ποια είναι αυτά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και καθυστερούν; Η ερώτηση είναι για να ξέρει ο κόσμος, τι έχει να περιμένει από τα ΕΛΠΕ.

2.Αν γνωρίζει ποια έργα καθυστερούν, μπορεί να μας αναφέρει, για ποιους λόγους καθυστερούν;

3.Μπορεί να μας αναφέρει, ποιες κινήσεις έχουν γίνει από τον Δήμο, για να πιέσει και να ολοκληρωθούν τα έργα, πιο γρήγορα;

4.Μπορεί να δημοσιεύσει τυχόν αλληλογραφία, για του λόγου το αληθές, για να μπορέσουμε να δούμε, τις εν λόγω κινήσεις που έχουν γίνει ή εάν έχουν γίνει;

5.Αν γνωρίζει ποια έργα καθυστερούν, μπορεί να μας αναφέρει τις επιπτώσεις αυτών στην υγεία μας;

6.Μπορεί να μας ενημερώσει, πέρα από τα έργα που καθυστερούν, ποια έργα χρειάζονται ακόμα, κατά τη γνώμη του;

7.Τι έχει να προτείνει, για να ξέρουμε τι μελέτες έχουν γίνει από την διοίκηση, ως προς αυτό το τεράστιο πρόβλημα του Δήμου;

8.Τι έχει να προτείνει, για να ξέρουμε και να κρίνουμε, ως δημότες, τις κινήσεις που θα κάνει σε ενδεχόμενη καινούρια θητεία και να κρίνουμε αν υπάρχουν εξελίξεις;

Δεν θέλουμε ως δημότες να λέγονται πολλά λόγια.

Θέλουμε ό,τι λέγεται από τον κ. Δήμαρχο (και από όλους τους συμβούλους) να μπορεί να αποδεικνύεται και να μπορούν να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό για όλους. Δεν μπορεί να θυσιάζεται σε καμία περίπτωση, για να ανακοινώνουν κάποιοι επιπλέον έσοδα στους ισολογισμούς τους και να καμαρώνουν την «ανάπτυξη» τους. Δεν μπορεί να «χαρίζονται» οι συνθήκες που πρέπει να τηρούνται προς τη διασφάλιση τα υγείας μας, ούτε να επαιτούμε. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, με ταυτόχρονη υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών ή με ταυτόχρονη υπό-ανάπτυξη των συνθηκών επιβίωσης.

Υγ1: Περιμένουμε κάποια στιγμή να απαντηθούν τα ερωτήματα. Όχι βέβαια, μόνο τα σημερινά, γιατί όλα τα άρθρα εμπλουτίζονται με πολλά εύλογα ερωτήματα.

Υγ2: Καλό θα ήταν, να δημιουργηθεί κάποια στιγμή, η «ώρα του πολίτη» και να μπορούν οι πολίτες να θέτουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στο Δήμαρχο (όποιος κι αν είναι αυτός).

Υγ3: Αύριο θα ασχοληθούμε, με ένα συμπέρασμα και για τους νέους μετρητές που θα τοποθετηθούν στον Δήμο.

Τσιότσος Αθανάσιος

Τυφλή εμπιστοσύνη στα 10 εκατομμύρια των ΕΛΠΕ και προώθηση τους;
Με τους 15 νέους αισθητήρες θα προχωρήσουν διαμαρτυρίες;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ