Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤυφλή εμπιστοσύνη στα 10 εκατομμύρια των ΕΛΠΕ και προώθηση τους;

Τυφλή εμπιστοσύνη στα 10 εκατομμύρια των ΕΛΠΕ και προώθηση τους;

O κ. Δήμαρχος, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της ΕΡΤ3, στις 28 Νοεμβρίου, απάντησε σε ερωτήσεις για πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και λογίζονται ως προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Ενδιαφέρον έχουν οι συνεντεύξεις αυτές, στη διάρκεια θητείας των δημάρχων, για να τοποθετούνται σε ερωτήματα και προβλήματα των Δήμων τους, για να αντιλαμβανόμαστε την οπτική τους και να κρίνονται στο αν έχει υπάρξει εξέλιξη προς το καλύτερο, για τα θέματα που συζητιούνται.

Από αυτή τη συνέντευξη έχουμε σχολιάσει κάποιες απόψεις που ακούστηκαν. Σήμερα, θα σχολιάσουμε την τοποθέτηση του, σχετικά με τα ΕΛΠΕ, για τα έργα που έχουν κάνει.

Όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα, ανέφερε μεταξύ άλλων «Υποχρεώθηκαν να κάνουν κάποια πράγματα. Νομίζω ότι κάναν αρκετά από αυτά, αλλά μερικά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη».

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε, πως στη προεκλογική του συγκέντρωση, της Κυριακής 6 Νοεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, είχε αναφέρει πως «έχουν γίνει εργασίες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Κάποια από τα έργα, που έχουν υποσχεθεί τα ΕΛΠΕ, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη».

Προστέθηκε η παράμετρος της ομιλίας του, ένα μήνα προγενέστερα της συνέντευξης, για να δείξουμε πως υπάρχει κοινή τοποθέτηση.

Ας σταθούμε σε αυτές τις τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου και να θέσουμε κάποια ερωτήματα

  1. Ο κ. Δήμαρχος, έχει τυφλή εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του Περιφερειάρχη, όσον αφορά το ποσό των 10 εκατομμυρίων που έχουν δαπανήσει τα ΕΛΠΕ, για τα έργα που έχουν κάνει;
  2. Ο κ. Δήμαρχος, έχει δει τιμολόγια εξόδων των ΕΛΠΕ και ανακοινώνει το συγκεκριμένο ποσό;
  3. Ο κ. Δήμαρχος επιβεβαιώνει ότι όντως ισχύει αυτό το ποσό και δεν είναι fake news ή προπαγάνδα των ΕΛΠΕ, με το όποιο πολιτικό κόστος, έχει αυτή η επιβεβαίωση;
  4. Ο κ. Δήμαρχος, μπορεί να μας τα αναφέρει, τα έργα που έχουν γίνει, από τη πλευρά των ΕΛΠΕ;
  5. Τα έργα που έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ, μπορεί να βγει ο κ. Δήμαρχος να αναφέρει, πως είναι μετά από πίεση του Δήμου;
  6. Τι έχει διεκδικήσει ο κ. Δήμαρχος και το Συμβούλιο του, στα τρία χρόνια, ως προς τα έργα των ΕΛΠΕ;
  7. Τα έργα που έγιναν, έχουν αποδεδειγμένα θετικό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών;
  8. Τα έργα που έγιναν, έχουν αποδεδειγμένα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον;

Δεν θέλουμε ως δημότες, λόγια!

Δεν θέλουμε προώθηση των ενεργειών και των συμφερόντων των ΕΛΠΕ!

Θέλουμε πράξεις!

Πρέπει να υπάρξουν πιέσεις, απαιτήσεις, διεκδικήσεις!

Δεν πρέπει ο Δήμος να είναι επαίτης!

Υγ1: Να αναφέρουμε πως, όσον αφορά το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, το είχε αναφέρει ο κ. Περιφερειάρχης, σε προγενέστερη συνέντευξη, το οποίο ενσωμάτωσε ο κ. Δήμαρχος, για να δείξει πως τα ΕΛΠΕ, έχουν κάνει αρκετά έργα.

Υγ2: Αύριο, σε νέο άρθρο, θα προβληματιστούμε με την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου, για τα έργα των ΕΛΠΕ που δεν έχουν γίνει.

Τσιότσος Αθανάσιος

Επιτρέπεται η θυσία της υγείας μας, λόγω καθυστέρησης έργων των ΕΛΠΕ;
Με τους 15 νέους αισθητήρες θα προχωρήσουν διαμαρτυρίες;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ