Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνεχόμενη υποβάθμιση της ασφάλειας του χώρου στέγασης και της αυλής 24ου Δημοτικού...

Συνεχόμενη υποβάθμιση της ασφάλειας του χώρου στέγασης και της αυλής 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Το παρακάτω έγγραφο απέστειλε ο διευθυντής του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, κύριος Κωνσταντίνος Σαμαράς, στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και στο συντονιστή του 2ου ΠΕΚΕΣ:

«ΘΕΜΑ: Θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών του σχολείου μας

Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα λειτουργικά προβλήματα του σχολείου που χρονίζουν και θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και καιρό μετά από συζητήσεις και αλλεπάλληλες προφορικές ενημερώσεις αλλά και την αποστολή δύο αιτημάτων με αρ. πρωτ. 23/14-02-2019 και 99/03-09-2019, γι’ αυτό προβαίνω σε γραπτή καταγραφή των προβλημάτων.

1.Σε συνέχεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνω ότι μετά το πέρας των εργασιών στο νέο διδακτήριο αφαιρέθηκε λαμαρίνα που οριοθετούσε το χώρο του διαλείμματος και δεν επέτρεπε την είσοδο ατόμων στο χώρο του σχολείου. Με την αφαίρεση και το άνοιγμα του διαδρόμου ανάμεσα στο νέο διδακτήριο και το νηπιαγωγείο έγινε χώρος διέλευσης από την οδό Ολυμπιάδος στην οδό Εθνικής Αντίστασης, πράγμα που δυσχεραίνει την εφημερία και εκθέτει σε απρόβλεπτους κινδύνους τους μαθητές μας.

2.Όπως σας ανέφερα και στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ξεκίνησαν εργασίες στην ταράτσα του γυμναστηρίου, χωρίς ενημέρωση ή συναίνεση από μέρους μου γι’ αυτές, την ώρα λειτουργίας του σχολείου, με αφαίρεση ηλιακών θερμοσιφώνων και πέταγμά τους από την ταράτσα στον όροφο που συνεργαζόμαστε. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών εκκωφαντικοί θόρυβοι που δυσχεραίνουν τη μαθησιακή διαδικασία και γέμισμα του χώρου με υαλοβάμβακες, γυαλιά και άλλα επικίνδυνα υλικά για την υγεία των μαθητών μας. Ενοχλητικοί θόρυβοι επίσης δημιουργούνται και από τρυπήματα και σπασίματα στη ταράτσα του κτηρίου.

3.Σε συνέχεια των εργασιών άνοιξαν τις πόρτες του πάρκινγκ με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό το σχολείο σχεδόν από παντού και να βρίσκονται οι μαθητές μας αντιμέτωποι με περαστικούς αλλά και ανθρώπους που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους.

Συνακόλουθα θα ήθελα να τονίσω και τη λειτουργία του γυμναστηρίου με δραστηριότητες κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου που είναι άσχετες με αυτό και την είσοδο ατόμων στο χώρο, που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί την ώρα λειτουργίας του, καθώς σ’ αυτό δεν επιτρέπεται να παρίσταται κανείς πλην μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο παρελθόν οι δραστηριότητες του γυμναστηρίου γίνονταν πάντα μετά τη λήξη των μαθημάτων, δέσμευση η οποία είχε δοθεί με τη εγκατάσταση του σχολείου στο ΔΑΚ, κάτι που έχει πλέον πάψει να ισχύει και εκθέτει τους μαθητές σε μελλοντικές απειλές για την ασφάλειά τους.

Μετά από τη συνεχόμενη υποβάθμιση της ασφάλειας του χώρου στέγασης και της αυλής του σχολείου μας, σας ενημερώνω ότι σας καθιστώ υπεύθυνους για ότι συμβεί μελλοντικά στους μαθητές, που έχει σχέση με τα προαναφερθέντα, αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για την εξάλειψη των κινδύνων και την παύση των εργασιών που σας ανέφερα κατά τη λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

«Ηλιθιότητα; Ανικανότητα; Εγκληματική αδιαφορία;»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ