Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου φωταγώγησε τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου φωταγώγησε τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου φόρεσε τα γιορτινά του και με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων δημοτών φωταγωγήθηκαν, από τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, που φέτος, με την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, ήταν στολισμένα με τα μηνύματα, τις χειροποίητες δημιουργίες και τις ευχές των μικρών μαθητών/τριών των νηπιαγωγείων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Οι δημότες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν και φέτος στην πρόσκληση του Δήμου και γέμισαν από νωρίς τις πλατείες και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους, τη ζωντάνια, τη χαρούμενη διάθεση και τα χαμόγελά τους στις εορταστικές τελετές φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων πολιτιστικών και άλλων φορέων, τόσο ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, όσο και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αθηνά Παμπουκίδου, αντάλλαξαν ευχές με όλους, στέλνοντας προς όλους το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης που πάντα φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου.

Στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Ευόσμου, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, συμμετείχαν η χορωδία των Μικρασιατών Ευόσμου “Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος”, η χορωδία των Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή”, ψάλλοντας κάλαντα και τραγούδια του Δωδεκαημέρου, και ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης “το Σεργιάνι” που με την παρουσία τη δική του και του κόσμου συνέβαλε στο εορταστικό κλίμα υπό τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας του Αλέξ. Ζώρα.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου του Ελευθερίου-Κορδελιού, στην πλατεία Σκρα, συμμετείχαν: ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού και ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού με την παιδική χορωδία του, που έδωσε μία “νότα” ελπίδας με τις παιδικές φωνές. Ιδιαίτερο χρώμα μετά την τελετή φωταγώγησης έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Β. Ελλάδος “Αλέξανδρος”, που μαζί με τα Χάλκινα της Γουμένισσας και τον κόσμο, πραγματοποίησαν μία μεγάλη εορταστική πατινάδα και, διασχίζοντας την οδό Α. Παπανδρέου, κατέληξαν στο αμφιθέατρο του Πεζόδρομου, όπου εκεί, μικροί και μεγάλοι, μαζί με τη Χορευτική Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Δήμου, έστησαν ένα παραδοσιακό γλέντι.

Ευχαριστίες εκφράζονται στις νηπιαγωγούς και τα παιδιά, καθώς και στους συλλόγους και τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ