Όταν κατατέθηκε ένσταση από την Τεχνική Υπηρεσία Κορδελιού Ευόσμου κατά της απόφασης του Κτηματολογίου με την οποία το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) κατακυρωνόταν στην Εκκλησία, ήταν πλέον γνωστό το γεγονός ότι ούτε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ούτε η Εκκλησία δεν κατέθεσαν τον τίτλο ιδιοκτησία του ακινήτου. Ο δήμος κατέθεσε ένα έγγραφο από την εποχή της Γερμανικής κατοχής και η Εκκλησία κατέθεσε μια συμβολαιογραφική δήλωση.
Όταν το 2012 στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου συζητήθηκε η ανάκληση της ένστασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ήταν γνωστό πως η Εκκλησία δεν διέθετε τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου. Ακόμα και αν πιστέψουμε πως έγινε λάθος και δεν αναζητήθηκε ο τίτλος ιδιοκτησίας όταν κατατέθηκαν τα έγγραφα από το δήμο στο Κτηματολόγιο για το ΘΕΠΑΝ, αυτό θα έπρεπε να γίνει κατά την ένσταση και με δεδομένο πως ο η Εκκλησία δεν είχε τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου και ισχυριζόταν πως ήταν δικό της με βάση μια συμβολαιογραφική δήλωση.
Η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου ψήφισε το 2012 να αποσυρθεί η ένσταση ενώ γνώριζε πλέον πως η Εκκλησία δεν είχε τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ στα χέρια της. Κανένας δεν αναρωτήθηκε που είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου; Εάν ο τίτλος ιδιοκτησίας δεν βρισκόταν στα χέρια είτε του δήμου είτε της Εκκλησίας, τότε βρισκόταν στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου. Κανένας δεν το σκέφτηκε;
Εάν η υπόθεση πήγαινε στο Κτηματολογικό Δικαστήριο και δεν απέσυρε η Οικονομική Επιτροπή την ένσταση, η Υπηρεσία θα έπρεπε να αναζητήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας αφού αυτός δεν προσκομίστηκε ούτε από το δήμο ούτε από την Εκκλησία. Η Οικονομική Επιτροπή όμως αποφάσισε να αποσύρει την ένσταση και μάλιστα όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή δεν έκανε τίποτα προκειμένου να προχωρήσει η ένσταση.
Βασίλης Κιμ.