Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜακάρι η κυρία Κορωνίδου να επιδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά στα προβλήματα του...

Μακάρι η κυρία Κορωνίδου να επιδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά στα προβλήματα του δήμου

Η έλλειψη χιούμορ στη διοίκηση Μανδαλιανού, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι κάτι που έχουμε καταλάβει, αλλά η διοίκηση πιστεύει πως πρέπει σε κάθε στροφή να το αποδεικνύει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα. Πήρε η κυρία Αλεξάνδρα Κορωνίδου ένα σκωπτικό, ξεκαρδιστικό άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο «Και πράσινος ήλιος ανατέλλει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου!», το οποίο δεν ανέφερε ονόματα και δεν ήταν προσβλητικό για κανέναν, και το μετέτρεψε σε πεδίο αντιπαράθεσης.

Στην απάντησή μου στα όσα η κυρία Κορωνίδου έγραψε περί της «Αγκίδας» στα βήματα του kostas papaioannou, η δημοτική σύμβουλος της διοίκησης Μανδαλιανού και τέως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ανταπάντησε ταχύτατα σε χρόνο λιγότερο των δύο ωρών.

Η κυρία Κορωνίδου ξεκίνησε την απάντησή της γράφοντας πως εκτιμά ότι της απευθύνομαι με το πραγματικό μου όνομα, ότι δεν συμπορεύεται με αόρατους ανθρώπους όπως ο kostas papaioannou, ενώ παρακάτω γράφει πως το κοινό στοιχείο της «Αγκίδας» με τον kostas papaioannou είναι τα ψευδώνυμα της «Αγκίδας».

Έχω γράψει πολλές φορές, αλλά η κυρία Κορωνίδου κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, ότι για τα άρθρα της «Αγκίδας» φέρω την ευθύνη και έχω καλέσει επανειλημμένες φορές όσους πιστεύουν πως θίγονται να θεωρήσουν πως τα έγραψα εγώ και να απαντήσουν ή να επιτεθούν σ’ εμένα. Η κυρία Κορωνίδου παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ο τυφλοπόντικας kostas papaioannou παριστάνει πως δεν έχει αφεντικό και τα αφεντικά του παριστάνουν πως δεν τον γνωρίζουν. Η ευθύνη των κειμένων του kostas papaioannou στο facebook, που επιτίθονταν και ύβριζαν όποιον ασκούσε κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού, δεν έχει αναληφθεί από κανέναν. Η ευθύνη των κειμένων που δημοσιεύονται στην «Αγκίδα» κυρία Κορωνίδου ανήκει σ’ εμένα. Οποιαδήποτε σύγκριση της «Αγκίδας» με τέτοιους τυφλοπόντικες είναι ανυπόστατη και εκ του πονηρού.

Η «Αγκίδα» δεν συκοφάντησε ποτέ κανέναν, δεν έγραψε για την προσωπική ζωή κανενός, δεν κατηγόρησε κανέναν για πράγματα που δεν ισχύουν, δεν άσκησε κριτική χωρίς αυτή να έχει βάση. Η «Αγκίδα» ό,τι γράφει είναι τεκμηριωμένο. Η κριτική της «Αγκίδας» στη διοίκηση Μανδαλιανού είναι αντικειμενική επί πραγματικών γεγονότων. Δεν γράφει τίποτα που να μην συμβαίνει, που να το βγάζουν από το μυαλό τους όσοι γράφουν στην «Αγκίδα». Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της κυρίας Κορωνίδου. Ότι επειδή δεν μπορεί να «πιάσει» την «Αγκίδα» από πουθενά, νομίζει πως βρήκε πεδίο στα ψευδώνυμα, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές τόνισα πως η ευθύνη για αυτά τα κείμενα είναι δική μου.

Γράφει η κυρία Κορωνίδου πως αν ο Κώστας Καρακώστας της δείξει την ταυτότητά του θα του κάνει δώρο κάποια προφίλ που άγονται και φέρονται στον κόσμο του Facebook με περίεργο τρόπο. Τι θέλει να πει η κυρία Κορωνίδου; Ψεύτικα προφίλ που κατηγορούν τη διοίκηση Μανδαλιανού; Η «Αγκίδα» πήρε θέση και υπεράσπισε τη διοίκηση Μανδαλιανού, ασκώντας σφοδρή κριτική στο προφίλ Carmino Lamont που έγραφε αθλιότητες σε βάρος της διοίκησης. Τα ξέχασε αυτά η κυρία Κορωνίδου και με μεγάλη ευκολία προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με υπονοούμενα. Ψεύτικα προφίλ στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζονται όσοι θέλουν να συκοφαντήσουν. Από την εποχή του Carmino Lamont, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί μετά την καταδίκη της πρακτικής του από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο του δήμου, δεν υπήρξε άλλη τέτοια περίπτωση τέτοιου προφίλ που να επιτίθεται στη διοίκηση Μανδαλιανού. Εάν υπήρξε και μας διέφυγε, ας μας το πει η κυρία Κορωνίδου, αλλά τέτοιο πράγμα είναι σίγουρο πως δεν συνέβη.

Όμως ας πάμε στην ουσία, γιατί υπάρχει και ουσία. Η κυρία Κορωνίδου, μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, όρθωσε το ανάστημά της στην «Αγκίδα» και σ’ εμένα προσωπικά, γιατί θεώρησε πως δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητο αυτό που έγραψα για τον kostas papaioannou, το οποίο, βέβαια, εκείνη προκάλεσε. Ταχύτατη η αντίδραση της κυρίας Κορωνίδου στην «Αγκίδα» και σ’ εμένα. Φοβερά αντανακλαστικά. Πραγματικά εξεπλάγην.

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ. Εκεί με ευκολία αποδέχτηκε πως το ακίνητο δεν είναι περιουσία του δήμου και πως δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι. Τελικά βρέθηκαν τα στοιχεία.

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά στην υπόθεση της δυσοσμίας. Εκεί με ευκολία άκουγε τον αρχηγό της παράταξής της να χρεώνει τη δυσοσμία στις υποκειμενικές μύτες των κατοίκων του δήμου.

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά στην υπόθεση λήψης χορηγίας από την Elpedison μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαγορεύει τη λήψη χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Ήταν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος η κυρία Κορωνίδου όταν η διοίκησή της λάμβανε τη χορηγία από την Elpedison, περνώντας τα ΕΛΠΕ από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά στην υπόθεση των αιωρούμενων σωματιδίων PM10. Η κυρία Κορωνίδου ήταν επί 17 μήνες αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από τις αρχές Ιουλίου του 2020 έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2021. Η οριακή τιμή 50 μg/m3 των αιρούμενων σωματιδίων PM10 δεν πρέπει να υπερβαίνεται περισσότερες από 35 φορές το έτος. 51 φορές ξεπεράστηκε το 2021 η οριακή τιμή για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10, ενώ 52 φορές είχε ξεπεραστεί το 2020. Συνολικά ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κορδελιού δεν έδωσε μετρήσεις για 23 ημέρες το 2021 και 55 ημέρες το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι οι μέρες με αυξημένη την τιμή των PM10 μπορεί να ήταν ακόμα περισσότερες. Γι’ αυτά η κυρία Κορωνίδου ούτε είπε τίποτα, ούτε έκανε σαν αρμόδια αντιδήμαρχος εκείνο το διάστημα.

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά ούτε στην αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική πρόταση του δημάρχου για συστέγαση των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά ούτε όταν ο αρχηγός της παράταξής της είπε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου πως τα παιδιά του δημοτικού δεν εκτιμούν τα εργαστήρια της Φυσικής και της Χημείας. Αλήθεια, η κυρία Κορωνίδου δεν αντέδρασε επειδή συμφωνεί με αυτήν τη διαπίστωση του δημάρχου;

Η κυρία Κορωνίδου δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά στο να κάνει η διοίκησή της έστω μία μελέτη για έστω ένα νέο σχολικό κτήριο, δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά προκειμένου να γίνει έστω η μελέτη για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Εάν η κυρία Κορωνίδου, ως δημοτική σύμβουλος, επιδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά στην υπόθεση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου, που επέδειξε για να απαντήσει σ’ εμένα και στην «Αγκίδα», το ΚΕΠ θα ήταν ανοιχτό εδώ και πολύ καιρό.

Στη μόνη περίπτωση που η κυρία Κορωνίδου επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, εκτός από την περίπτωση της απάντησης σ’ εμένα και στην «Αγκίδα», ήταν όταν καταψήφιζε την προσπάθεια των εργαζομένων με πρόγραμμα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μονιμοποιηθούν.

Ας ασχοληθεί λοιπόν η κυρία Κορωνίδου και η διοίκησή της με το θεσμικό τους ρόλο, που είναι να παράγουν έργο γι’ αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του. Στην «Αγκίδα» είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που κάνουμε γιατί συμβάλαμε να μην χαθεί το ΘΕΠΑΝ από τα ιδιοκτησιακά στοιχεία του δήμου, να μην πληρώσει ενοίκιο ο δήμος για τα δικά του γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, να δοθούν οι οικοδομικές άδειες που δεν δίνονταν στο Κορδελιό με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, να μην συστεγαστούν το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου.

Η «Αγκίδα» ποτέ δεν φίμωσε κανέναν, είναι ελεύθερο βήμα και ο καθένας μπορεί να γράψει τη γνώμη του ακόμα και κατηγορώντας την «Αγκίδα». Αυτή είναι η «Αγκίδα» και αυτή είναι η αντίληψή της για την ελευθερία της σκέψης και για την ενημέρωση. Όσο για τα χιουμοριστικά και τα σκωπτικά άρθρα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τα σταματήσουμε επειδή κάποιοι δεν τα αντέχουν ή επειδή τα αντέχουν μόνο όταν αυτά αναφέρονται σε άλλους και όχι σ’ αυτούς.

Μουμουλίδης Σταύρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ