Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑίθουσες διδασκαλίας δίπλα σε λέβητες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Αίθουσες διδασκαλίας δίπλα σε λέβητες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, μιλώντας στο ALPHA RADIO και στην εκπομπή των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Ντίνας Μόσχου με αφορμή το τραγικό συμβάν στις Σέρρες με το θάνατο μικρού μαθητή από έκρηξη σε λεβητοστάσιο, είπε πως σύμφωνα με έρευνα της αντιδημαρχίας Παιδείας λείπουν από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου 220 αίθουσες. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι να έχουν χωριστεί αίθουσες στη μέση, να έχουν γίνει αίθουσες διδασκαλίας οι διάδρομοι και να υπάρχουν 52 υπόγειες αίθουσες.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτές οι μετατροπές στα σχολεία έχουν πολεοδομική άδεια, ο κύριος Ναθαναηλίδης ξέσπασε σε γέλια και απάντησε πως φυσικά ούτε άδεια έχουν, ούτε πιστοποιητικό πυροπροστασίας έχουν, υπογραμμίζοντας πως οι αίθουσες στα υπόγεια κανονικά δεν μπορούν να γίνουν κύριας χρήσης, δεν μπορούν να γίνουν, δηλαδή, αίθουσες διδασκαλίας.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης προχώρησε λέγοντας πως όταν χτίζεται ένα σχολείο υπάρχουν προδιαγραφές για το πόσους μαθητές μπορεί να φιλοξενήσει. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τα σχολεία φιλοξενούν διπλάσιο αριθμό από αυτόν που μπορούν, με βοηθητικές αίθουσες να γίνονται κύριας χρήσης, να μετατρέπονται, δηλαδή, σε αίθουσες διδασκαλίας.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου λέγοντας πως εκεί οι γονείς είναι ευχαριστημένοι επειδή τα τελευταία δύο χρόνια ο καυστήρας μετατράπηκε σε αερίου και τουλάχιστον δεν βρωμάει, με τη δημοσιογράφο να υπογραμμίζει πως τα παιδιά συνεχίζουν όμως να κάνουν μάθημα δίπλα σε καυστήρα με μια γυψοσανίδα να τα χωρίζει από αυτόν.

Κατόπιν ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων αναφέρθηκε και σε άλλες υπόγειες αίθουσες άλλων σχολείων, που έχουν το λέβητα δίπλα τους αφού βρίσκονται στο υπόγειο, και απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων μίλησε για την επικοινωνία που είχε με τον κύριο Μπίλια, αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος λαμβάνει μελέτες για σχολικά κτήρια από τους δήμους και τα εντάσσει στο ΕΣΠΑ, αλλά από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει λάβει καμία μελέτη.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας με 17.000 – 18.000 μαθητές και με τόσο μεγάλη ανάγκη για σχολεία, θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα ένα σχολικό κτήριο μετά από 15 χρόνια χωρίς ανοικοδόμηση σχολικού κτηρίου και σ’ αυτό το σχολικό κτήριο ο δήμαρχος ήθελε να στριμώξει μαθητές δύο σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ