Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα νέα δεδομένα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Τα νέα δεδομένα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μετά την ανακοίνωση των αντιδημαρχιών για το τελευταίο έτος της θητείας της διοίκησης Μανδαλιανού, είναι δεδομένο πως η παράταξη Μανδαλιανού θα πάει στις εκλογές χωρίς απώλεια εκλεγμένων και με μικρές απώλειες σε μη εκλεγμένα μέλη της. Προσχωρήσεις «ηχηρών» ονομάτων δεν πρόκειται να υπάρξουν στην παράταξη Μανδαλιανού, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις ορισμένων.

Ο Βασίλης Ανδρεάδης διαδέχτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος τον Γιάννη Καμαρινό στην παράταξη Καμαρινού. Από την παράταξή του αποχώρησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά του έχει μείνει ένας πυρήνας και συνεχίζει να έχει ακόμη τη στήριξη του κυρίου Καμαρινού.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης έχει κάνει αρκετά βήματα για να κάνει γνωστή την κάθοδο της παράταξής του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στην παράταξή του προσχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις Σούλα και Καμαρινού και υπάρχει μια πληροφορία πως θα έχει και μια προσχώρηση και από μικρότερη παράταξη.

Η Μαρία Μανούκα επέδειξε κινητικότητα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, στο οποίο έχουν προσχωρήσει δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα.

Ο Μιλτιάδης Τασούλης κινείται στο δήμο, έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα υποψηφίων και προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του ερχόμενος σε επαφή με τους δημότες και τα προβλήματά τους.

Οι τέσσερις παραπάνω υποψήφιοι της αντιπολίτευσης θα κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές πλην συγκλονιστικού απροόπτου. Στις εκλογές θα κατέλθουν σίγουρα και οι παρατάξεις Ζυγά και Κοκονά είτε με τους ίδιους υποψηφίους δημάρχους είτε με άλλους. Ο κύριος Δημήτρης Χρήστου, πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε δηλώσει στην «Αγκίδα» πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, φαίνεται πως αναθεώρησε την απόφασή του και έκανε πίσω, αφού δεν έχει παρουσία στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές.

Υπάρχει η άποψη ότι μετά την παραμονή Λαφαζανίδη στην παράταξη Μανδαλιανού, η διοίκηση του δήμου ισχυροποιήθηκε και πως απέκτησε προβάδισμα για νέα νίκη στις δημοτικές εκλογές. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν πρόκειται να ισχυροποιηθεί ακόμα κι αν προσχωρήσουν σ’ αυτήν οι κύριοι Καμαρινός, Σούλας, Ζυγάς, Κοκονάς και Γιαννακόπουλος, όλοι δηλαδή οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Είναι τόσο μεγάλη η δυσαρέσκεια του κόσμου για το μηδενικό έργο της διοίκησης Μανδαλιανού, είναι τόσος μεγάλος ο εκνευρισμός του κόσμου για την προσπάθεια της διοίκησης να παρουσιάσει ένα ανύπαρκτο έργο, που δεν πρόκειται να ισχυροποιηθεί ακόμα κι αν σ’ αυτήν προσχωρήσουν όλοι οι πρώην δήμαρχοι των πρώην δήμων Κορδελιού και Ευόσμου.

Όσον αφορά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι δεδομένο πως, προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα προβάδισμα κανενός υποψηφίου δημάρχου. Όλοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια γραμμή και οι κινήσεις τους ή οι συμμαχίες που θα συνάψουν από εδώ και πέρα θα τους δώσουν κάποιο προβάδισμα.

Όσον αφορά διαδόσεις πως ο Βασίλης Ανδρεάδης μπορεί να συμφωνήσει με τη διοίκηση Μανδαλιανού, φαίνονται εντελώς αβάσιμες αφού ο κύριος Ανδρεάδης έχει ασκήσει δριμεία κριτική τόσο στη διοίκηση του δήμου γενικά όσο και στο δήμαρχο προσωπικά και μια τέτοια συμφωνία θα δείξει πως γίνεται όχι προγραμματικά αλλά εκδικητικά σ’ αυτούς που έφυγαν από την παράταξη Καμαρινού. Δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ο Βασίλης Ανδρεάδης γιατί και τη φήμη του θα χαλούσε και πολιτικό όφελος δεν θα είχε, όπως δεν θα είχε πολιτικό όφελος από κάτι τέτοιο ούτε η παράταξη Μανδαλιανού.

Μια συμμαχία των παρατάξεων Ανδρεάδη και Τασούλη, που ακούστηκε το προηγούμενο διάστημα, θα φάνταζε φυσιολογική και θα άλλαζε τα δεδομένα στη μάχη της διεκδίκησης της διοίκησης του δήμου αφού τότε, μαζί με τις παρατάξεις Αλεξανδρίδη και Μανούκα, θα διεκδικούσαν με αξιώσεις την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Φυσικά την είσοδό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα διεκδικήσει και η παράταξη του δημάρχου παρά τη μεγάλη φθορά της. Εάν στο δεύτερο γύρο δεν υπάρχει η παράταξη του δημάρχου, τότε η μάχη θα είναι αμφίρροπη. Εάν η παράταξη του δημάρχου περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, τότε ο αντίπαλός της, με τα σημερινά δεδομένα, θα κερδίσει πανηγυρικά.

Μένουν περίπου δέκα μήνες έως τις δημοτικές εκλογές, θα μεσολαβήσουν εθνικές εκλογές και μέχρι τότε μπορεί να αλλάξουν κάποια δεδομένα. Σε γενικές γραμμές όμως, η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι αυτή που περιγράφεται παραπάνω.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ