Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑποκτήστε παιδεία για να αναλάβετε την ατομική σας ευθύνη!

Αποκτήστε παιδεία για να αναλάβετε την ατομική σας ευθύνη!

Ο κ. Δήμαρχος, πριν λίγες ημέρες, ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή της ΕΡΤ3. Σε αυτήν αναφέρθηκε σε πολλά θέματα του Δήμου μας. Οι ερωτήσεις και τα βίντεο της εκπομπής, που έπρεπε να σχολιάσει, ήταν προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο κάθε δημότης.

Στο σημερινό άρθρο, θα σχολιάσουμε την τοποθέτηση του, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κορδελιού, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Να αναφέρουμε, για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, πως, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργείται μποτιλιάρισμα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω του ότι στη συγκεκριμένη οδό, βρίσκονται μαγαζιά της περιοχής και επειδή δεν υπάρχουν χώροι παρκαρίσματος, διπλοπαρκάρουν οι οδηγοί.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου; Φόρτωσε το πρόβλημα, στην ατομική ευθύνη των οδηγών που διπλοπαρκάρουν.

Να θυμίσουμε, πως η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων – που βρέθηκε, στις αρχές Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στη Europe 1 τηλεόραση – σχετικά με αυτό το θέμα, ήταν πως φταίει η παιδεία των πολιτών στην οδήγηση.

Άρα, δύο κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής, που εκλέχθηκαν για να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, απλά επιλέγουν να συζητούν το θέμα και αντί να δώσουν λύση με πράξεις ή εφόσον το έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, έχουν να προτείνουν κάποιες πιθανές λύσεις (για να φανεί ότι έχουν ασχοληθεί), «μεταθέτουν» τις ευθύνες στους πολίτες.

Προφανώς έχουν ένα μερίδιο ευθύνης και οι οδηγοί. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Το άλλο μερίδιο, που περισσεύει, ποιος το έχει;

  • Θεωρεί η Δημοτική Αρχή, πως έχει μερίδιο ευθύνης;
  • Ποια έργα έχουν γίνει, εδώ και τρία χρόνια που θητεύει η συγκεκριμένη Διοίκηση, για να διορθωθεί το πρόβλημα;
  • Αν δεν έχουν γίνει, υπάρχουν σκέψεις – προτάσεις για να διορθωθεί το πρόβλημα;

Αν ναι, ποιες είναι; Ή δεν είναι ανακοινώσιμες οι προτάσεις και θα αναφερθούν προεκλογικά;

Αν όχι, γιατί δεν υπάρχουν προτάσεις; Θα έρθει η περίοδος να ζητηθεί η ψήφος του δημότη και θα ξέρει πως από τη συγκεκριμένη Διοίκηση και την επόμενη θητεία, δεν θα λυθεί το πρόβλημα;

  • Το υπόγειο πάρκινγκ, θα βοηθούσε την κατάσταση;

Αν ναι, τι θα γίνει με αυτό;

Αν όχι, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει καμία λύση και απλά θα το ζούμε;

Οι εκλεγμένοι, είναι για να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και για να παίρνουν αποφάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Το εύκολο είναι να πετάς το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες.

Το δύσκολο είναι να γίνεται αυτοκριτική και να εντοπίζει η Διοίκηση τις ευθύνες της.

Το συμπέρασμα σχετικά με τις τοποθετήσεις των ανωτέρω προσώπων; Αποκτήστε παιδεία για να αναλάβετε την ατομική σας ευθύνη!

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ