Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ αυτοκριτική της Δημοτικής Αρχής δείχνει ικανοποίηση!

Η αυτοκριτική της Δημοτικής Αρχής δείχνει ικανοποίηση!

Η είδηση που πρέπει να σχολιάσουμε σήμερα, είναι πως δεν υπήρξαν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα στην παράταξη που διοικεί τον Δήμο. Συγκεκριμένα, παρέμειναν στη θέση τους, όλοι οι αντιδήμαρχοι και θα θητεύσουν μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι προβληματισμοί που έχουμε είναι συγκεκριμένοι:

  1. Ο κ. Δήμαρχος έκανε την ερώτηση, πριν λίγες ημέρες, στους Δημοτικούς Συμβούλους, που απαρτίζουν την παράταξη του, αν συνεχίζουν να τον στηρίζουν, για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να έχει τους ίδιους αντιδημάρχους ή αν θα υπήρχε αντικατάσταση;
  2. Η στήριξη, που προήλθε από τις απαντήσεις στον κ. Δήμαρχο, ήταν πραγματική και υπήρξε ειλικρίνεια ή ήταν μόνο για να κρατήσουν κάποιοι τις αντιδημαρχίες τους;
  3. Αν κάποιοι έδωσαν στήριξη για να κρατήσουν τις αντιδημαρχίες τους και μετά αποχωρήσουν σε νέο συνδυασμό στις εκλογές που έρχονται, πώς μπορούν να κριθούν; Εδώ αφήνω τον κάθε αναγνώστη να δώσει τη δική του ερμηνεία, αφού αν γίνει κάτι τέτοιο αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού και στους δημότες και στους ανθρώπους που τους βοήθησαν διοικητικά μέσα σε αυτή την θητεία. Δεν πρέπει να κοιτάζεις μόνο τον εαυτό σου.
  4. Ο κ. Δήμαρχος είναι τόσο ευχαριστημένος από το έργο των αντιδημάρχων του και δεν άλλαξε κανέναν;

Να θυμίσουμε προβλήματα; Παρατημένα γήπεδα που ενέχουν επικινδυνότητα για τραυματισμούς αθλητών; Τεχνικά έργα που δεν προχωρούν; Μελέτες που δεν έχουν γίνει για κρίσιμα έργα στα οποία έχει τεράστιο έλλειμμα ο Δήμος (όπως σχολεία), επικίνδυνοι σιδερένιοι σωλήνες σε διάφορες θέσεις στον Δήμο που δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει (αλλά ούτε αφαιρούνται εδώ και παραπάνω από ένα μήνα), βρώμικα και παρατημένα πάρκα, δημοτική περιουσία αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του δήμου που κόντεψε να χαθεί από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου (ΘΕΠΑΝ), σχολικό κτήριο έτοιμο που δεν μπορεί να παραδοθεί στη σχολική κοινότητα, ΚΕΠ που παραμένει κλειστό επί 14 μήνες και που τελικά θα ολοκληρωθεί προεκλογικά για να χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό έργο από τη Δημοτική Αρχή, πρόβλημα στο παρκάρισμα στο Κορδελιό, ο αποκλεισμός της περιοχής της Διαλογής από την περιφερειακή οδό, η δυσοσμία και η ρύπανση. Μπορούμε να επεκταθούμε και σε άλλα προβλήματα, αλλά θα χαθούμε.

5. Με αυτή τη σύνθεση θα κατέβει η διοικούσα παράταξη για την επόμενη θητεία;

Η κάθε κριτική γίνεται γιατί είναι υποχρέωση των πολιτών να ελέγχουν τις πράξεις και τα λεγόμενα των εκπροσώπων του.

Περιμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη Δημοτική Αρχή, καθώς και στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της. Να τα δουν όλα από την ακριβώς αντίθετη οπτική γωνία από αυτή που τα βλέπουν σήμερα, μήπως και γίνει κάτι ενδιαφέρον που θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών. Γιατί αν συνεχίσει έτσι, όπως λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, γιατί αθροίζονται όλα.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ