Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχει αίθουσα δίπλα σε λεβητοστάσιο

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχει αίθουσα δίπλα σε λεβητοστάσιο

Η έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός μικρού μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, μας έκανε να θυμηθούμε πως στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έχουμε αίθουσα διδασκαλίας δίπλα σε λεβητοστάσιο.

Το τραγικό συμβάν σήμερα στις Σέρρες κατέδειξε πως οι «εκπτώσεις» που έχουν γίνει στο δήμο μας όσον αφορά τους χώρους που πραγματοποιούνται μαθήματα, εκτός από απαράδεκτες, γίνονται ορισμένες φορές και πολύ επικίνδυνες.

Αντί, λοιπόν, η διοίκηση Μανδαλιανού να κοιτάξει πως θα βγάλει τους μαθητές από τα υπόγεια και από αίθουσα δίπλα σε λεβητοστάσιο, κοιτούσε πώς θα στοιβάξει μαθητές δύο σχολείων σε ένα κτήριο.

Το τι κίνδυνοι δημιουργούνται σε υπόγειες αίθουσες εάν υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς.

Η διοίκηση Μανδαλιανού όμως αντί να φροντίσει να έχει μελέτες για σχολεία και να πιέσει για να γίνουν σχολεία, προκειμένου να βγούνε οι μαθητές από απαράδεκτες και επικίνδυνες αίθουσες, κοίταξε να φέρει σε σύγκρουση τις σχολικές κοινότητες του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου με τη σχολική κοινότητα του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού.

Σήμερα φαίνεται πόσο επίκαιρη είναι η θέση της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, το νεοανεγερθέν κτήριo του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου να απορροφήσει τους μαθητές του γειτονικού 16ου Δημοτικού Σχολείου που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και όχι να γίνει κονσέρβα για να στοιβαχτούν σαν σαρδέλες οι μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, όπως αντιεπιστημονικά προσπαθεί να κάνει η διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ