Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπιτυχημένη εκδήλωση «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΔΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥ»

Επιτυχημένη εκδήλωση «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΔΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας, η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΚΕΜ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού, με σκοπό την στήριξη των ανέργων της τοπικής κοινωνίας στην αναζήτηση εργασίας και την διασύνδεσή τους με εργοδότες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

« Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας η οποία πλήττει  κυρίως τους νέους ανθρώπους. Καθημερινά δέχομαι δεκάδες αιτήματα για εύρεση εργασίας από άνεργους συνδημότες μας όλων των ηλικιών. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό- οικονομικό πρόβλημα που δεν μας αφήνει αδιάφορους, αντίθετα  ο διοίκηση μας με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία αναπτύσσει δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν άμεση αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η προσπάθεια μας είναι διαρκής, ακόμη κι ένας συνδημότης μας να επιστρέψει στην αγορά εργασίας είναι επιτυχία που μας χαροποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η κοινή δράση “ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΔΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥ” υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμβουλευτικής υποστήριξης ανέργων πολιτών, με τίτλο: “ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΔΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥ” και την παρακολούθησαν άνεργοι, οι οποίοι αναζητούν εργασία με πρώτο  ζητούμενο να δικτυωθούν  μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, με εργοδότες της τοπικής κοινωνίας.

Ο  περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης  κ. Δημήτρης Κανελλίδης, αναφέρθηκε στα Προγράμματα Απασχόλησης Ανέργων ΔΥΠΑ, ο Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος ιδρυτής και σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού της HUMAN VALUΕ παρουσίασε τις 10 συμβουλές που βοηθούν τους ανέργους να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν την καριέρα τους και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου εστίασε στην επιχειρηματικότητα και ανέπτυξε τα νέα δεδομένα.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης το κοινό ενημερώθηκε για

-την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εργασίας,

-τις  δυνατότητες  που υπάρχουν

-τις διαδικασίες που απαιτούνται

-την εργασιακή δικτύωση στην τοπική κοινωνία,

-το ευρύ φάσμα της επιχειρηματικότητας

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά για  την ένταξη σε Προγράμματα Απασχόλησης Ανέργων ΔΥΠΑ και είχαν την δυνατότητα να  συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις με θεματικές ενότητες:

  • Επιτόπια διασύνδεση ανέργων (προαιρετικά με το βιογραφικό τους) με τους εργοδότες τοπικών επιχειρήσεων
  • Επιχειρηματικότητα
  • Προγράμματα Απασχόλησης Ανέργων ΔΥΠΑ
  • Εξειδικευμένοι ομιλητές απαντήσαν σε ερωτήματα

Στην εκδήλωση παρέστη  ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ενώ σε όλους   διανεμήθηκαν  ενημερωτικά εντύπα από  Στελέχη των συνεργαζόμενων φορέων του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορδελιού- Ευόσμου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.

Η ενημερωτική δράση,  πραγματοποιήθηκε στις  30.11.2022, στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και Παράρτημα ΚΕΜ (Κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας οδός Μαβίλη 6-8, τηλέφωνα: 2310758769 & 2310558624 & 2310758926, ώρες 08:00-16:00).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ