Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔήμος Πρωταγωνιστής σε άδεια έδρανα Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμος Πρωταγωνιστής σε άδεια έδρανα Δημοτικού Συμβουλίου

Εκπλαγήκατε διαβάζοντας πως υπάρχει παράταξη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η οποία απουσίαζε ως σύνολο στο 49% των προσκλήσεων που δέχτηκε για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Εάν εκπλαγήκατε με αυτό, τότε να δείτε πόσο θα εκπλαγείτε με αυτά που θα ακολουθήσουν.

Η παράταξη, της οποίας οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ανταποκρίθηκαν στο 49% των προσκλήσεων που έλαβαν για να συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε είναι, ούτε φιλοδοξεί να γίνει πρωταγωνίστρια. Υπάρχει παράταξη που θέλει να είναι πρωταγωνίστρια και να κάνει το δήμο πρωταγωνιστή, η οποία υπερέχει από κάθε άλλη στις απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην παρούσα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της παράταξης προσκλήθηκαν αθροιστικά 497 φορές να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και απουσίασαν αθροιστικά 264 φορές, απουσίασαν, δηλαδή, σε ποσοστό 53,12%. Αν κανείς μάλιστα εξαιρέσει από το άθροισμα τον αρχηγό της παράταξης, ο οποίος ήταν συνεπής στην παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υπόλοιποι προσκλήθηκαν αθροιστικά 390 φορές και απουσίασαν αθροιστικά 254 φορές, απουσίασαν, δηλαδή, σε ποσοστό 65,13%.

Όλα τα παραπάνω, μάλιστα, συνέβησαν ενώ θα μπορούσαν να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις χωρίς φυσική παρουσία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά από το κινητό τους τηλέφωνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν έκαναν τον κόπο όμως να συμμετάσχουν ούτε από το κινητό τους τηλέφωνο.

Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούν ορισμένοι να κάνουν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου Πρωταγωνιστή και όλους αυτούς ο αρχηγός τους τούς παρουσίασε ως εξέχοντα στελέχη που θα πάρουν το δήμο από το τέλμα και θα τον απογειώσουν στον ουρανό.

Πάντως έχει δυο τρεις ακόμα δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι έχουν δώσει ρεσιτάλ απουσιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρωταγωνιστής Υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να πάρει μαζί του και τους συγκεκριμένους, ώστε να ανέβουν τα ποσοστά των απουσιών της παράταξής του από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορεί, μάλιστα, με φρου φρου κι αρώματα, με μουσικές, με διαφάνειες και βίντεο, με χειροκροτήματα και τυμπανοκρουσίες, να παρουσιάσει ως θετικό το γεγονός των απουσιών, οι οποίες χρειάζονται γκαζάδικο για να χωρέσουν!!

Γ. Χαρ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ