Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Κώστας Αμανατιάδης για το ΘΕΠΑΝ, τις ευθύνες, τη στάση της Εκκλησίας...

Ο Κώστας Αμανατιάδης για το ΘΕΠΑΝ, τις ευθύνες, τη στάση της Εκκλησίας και τις δάφνες

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Αμανατιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη EURO τηλεόραση και στην εκπομπή Hashtag του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Ο κύριος Αμανατιάδης τόνισε πως η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο που η Εκκλησία είχε τέσσερα επίσημα έγγραφα (τον τίτλο, τη μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο, την εγγραφή στο Κτηματολόγιο και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων). Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών συνέχισε λέγοντας ότι σ’ εκείνην την περίοδο από το 2012 έως το 2015, η τότε Δημοτική Αρχή συνυπέγραφε με την Εκκλησία ένα μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο αναγνώρισε ο δήμος την κυριότητα της Εκκλησίας επί του ακινήτου.

Ο Κώστας Αμανατιάδης αναφέρθηκε και στη Νομική Υπηρεσία, υπογραμμίζοντας πως απαρτίζεται από εξαίρετους νομικούς και λέγοντας πως όταν της ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει για το ΘΕΠΑΝ, απάντησε ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται να ανήκει στην Εκκλησία.

«Δυστυχώς ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε χειμερία νάρκη. Είναι η πραγματικότητα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κύριος Αμανατιάδης, ενώ στη συνέχεια επέρριψε την κυρίαρχη ευθύνη στο Ελληνικό Δημόσιο γιατί ενώ είχε στα χέρια του τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ, ενώ είχε αδιάθετο το συγκεκριμένο ακίνητο, δεν τον κατέθεσε στο Κτηματολόγιο προκειμένου το ακίνητο να κτηματογραφηθεί.

«Στις επαφές που κάναμε και στις πιέσεις που ασκήσαμε στη Διεύθυνση Γεωργίας ξέρετε τι μας είπανε; “Καλά αυτό το θέμα έχει κλείσει. Έρχεστε μετά από 25 χρόνια και ενδιαφέρεστε;», συνέχισε ο Κώστας Αμανατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όταν ο δήμος έβαλε δικηγόρο να κάνει έρευνα στη Διεύθυνση Γεωργίας, πήρε τα στοιχεία με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου τόνισε πως πολύ έξυπνα η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης απεύθυνε ερώτημα στη Βουλή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ, με συνέπεια η Ελληνική Βουλή να στείλει επιστολές στις Διευθύνσεις Γεωργίας και σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα πράγματα να αλλάξουν, το θέμα να πάρει διαφορετική τροπή και να δοθεί εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να καταθέσει κτηματολογική αγωγή υπέρ του Δημοσίου.

Ο κύριος Αμανατιάδης αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της Εκκλησίας απέναντι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, λέγοντας πως τρεις φορές στις γιορτές που πήγε στην Εκκλησία ως εκπρόσωπος της διοίκησης του δήμου βρήκε κόκκινες κορδέλες στο στασίδι των επισήμων. Δηλαδή, ο Κώστας Αμανατιάδης είπε πως η Εκκλησία δεν άφηνε τους εκπροσώπους του δήμου να σταθούν στις θέσεις των επισήμων μέσα στους Ιερούς Ναούς.

Ο Κώστας Αμανατιάδης απάντησε και σε όσους ζητούν να μην εκπροσωπηθεί ο δήμος στην κτηματολογική αγωγή από τη Νομική του Υπηρεσία, αλλά να εκπροσωπηθεί από μεγάλο γραφείο με εξωτερικούς συνεργάτες, λέγοντας πως αφενός κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο και αφετέρου επειδή ένα τέτοιο αίτημα αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης και προσβολή στους νομικούς του δήμου γιατί είναι εξαίρετοι. Ο κύριος Αμανατιάδης εξήρε ιδιαιτέρως τον κύριο Πλιάτσικα ως τον καταλληλότερο, λόγω των γνώσεων του, να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.

«Γίνεται ένας αγώνας ποιος θα δρέψει τις δάφνες της λύσης του προβλήματος. Από τη δική μου την πλευρά τους δίνω και τις δάφνες, τους δίνω και τη δόξα και αν θέλουνε να πάνε μέσα στο χώρο του ΘΕΠΑΝ να βάλουν και μία πλάκα που να γράφει ότι το παρόν διεσώθη από εμάς», ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Αμανατιάδης.

Τα. Σ.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Αμανατιάδη στο Βασίλη Σαρρηγιαννίδη:

Ο Κώστας Αμανατιάδης ευχαρίστησε τη Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεργασία της στο θέμα του ΘΕΠΑΝ
Κενά έχουν οι εξηγήσεις του Κώστα Αμανατιάδη για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ