Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Οι σημαντικές αποφάσεις θα έπρεπε να λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο»

«Οι σημαντικές αποφάσεις θα έπρεπε να λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε στο facebook η Δέσποινα Θεοχάρη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, το δημοσίευμα της «Αγκίδας» με τίτλο «Τέλος στη διοίκηση της παράταξης Μανδαλιανού μέσω Οικονομικής Επιτροπής»:

«Έστω και αργά καταλάβατε ότι πρέπει τα όργανα να δρουν σύμφωνα με το σύνταγμα…

Σας παραθέτω κάτω από κοινοποίηση του γενικού γραμματέα την αντίστοιχη επισήμανση που είχα κάνει για το θέμα αυτό πριν 2 εβδομάδες».

Η επισήμανση της κυρίας Θεοχάρη ήταν η παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Τέτοιου είδους αποφάσεις (αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου να εκπροσωπήσουν το δήμο στο δικαστήριο για τη δυσοσμία ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Ισαάκ Ξανθόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κοκονάς) για το μέλλον του δήμου μας θα έπρεπε να λαμβάνουν νομιμοποίηση από το κύριο όργανο του δήμου που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Παραθέτω άρθρο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής εκπίπτουν ως αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικράτειας.

Ήδη σε Κάρπαθο και Ξάνθη οι αποφάσεις της (οικονομικής επιτροπής) είναι άκυρες.

Καλό θα ήταν λοιπόν για θέματα που άπτονται τόσο την υγεία όσο και την καθημερινότητα των δημοτών ο δήμαρχος, να πράττει το χρέος που του έδωσαν οι συνδημότες μας (το οποίο ο ίδιος το ζήτησε) και να είναι ο ίδιος παρόν».

Το άρθρο που παρέθεσε η κυρία Θεοχάρη έχει τίτλο «“Βόμβα ΣτΕ”: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις Θεοδωρικάκου για τις Επιτροπές των Δήμων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ