Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠάλι έργα άλλης διοίκησης παρουσίασε ως δικά του ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου;

Πάλι έργα άλλης διοίκησης παρουσίασε ως δικά του ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου;

Και τα σχολεία με ΣΔΙΤ ήταν άλλης διοίκησης και όχι της διοίκησης Μανδαλιανού;

Στις 23 Νοεμβρίου 2022, πριν από δέκα δηλαδή μέρες, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατηγόρησε, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Μανούκα για εκτόξευση λάσπης εναντίον του διότι εκείνη είπε  πως καμία από τις 17 νέες υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες, που θα κατασκευαστούν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, δεν βρίσκεται στο Δήμο μας.

Ο κύριος Μανδαλιανός έγραψε παρακάτω πως οι σχολικές μονάδες στις οποίες αναφέρεται η κυρία Μανούκα αφορούν πρόγραμμα το οποίο είχε εγκριθεί πολύ πριν το 2019, είχε παγώσει λόγω δημοσιονομικής κρίσης και επανήλθε χωρίς δυνατότητα τροποποίησής του το 2018.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου συνέχισε ενημερώνοντας την υποψήφια δήμαρχο ότι ως διοίκηση έχουν ήδη φροντίσει για την ανέγερση δύο σχολείων στο δήμο, με ένταξη στο νέο πρόγραμμα ΣΔΙΤ που πρόκειται να προκηρυχθεί. Το εκπληκτικό στο σημείο αυτό είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος έγραψε 278 λέξεις στην ανάρτησή του, χωρίς να γράψει ποια είναι αυτά τα δύο σχολεία στα οποία αναφέρεται.

Διαβάζουμε, στις 30 Νοεμβρίου 2022 στην ενημερωτική ιστοσελίδα politic.gr, συνέντευξη του πρώην αντιδημάρχου Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου Παύλου Σιταρίδη, ο οποίος λέει πως με την υπ’ αριθμόν 232/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου πρότειναν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα μερικά σχολεία όπως το 24ο το 25ο το 4ο Λύκειο το 7ο Γυμνάσιο και όχι μόνο.

Ο κύριος Σιταρίδης συνεχίζει λέγοντας ότι αν ο κύριος Μανδαλιανός αναφέρεται στα παραπάνω σχολεία, τότε λέει αναλήθειες και ότι αν μιλάει για άλλα σχολεία, τότε θα πρέπει να πει ποια είναι αυτά και με ποια απόφασή του θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ. Ο Παύλος Σιταρίδης τονίζει ξανά ότι τα σχολεία που ανέφερε εντάχθηκαν σε ΣΔΙΤ με την απόφαση του 2018, επί διοίκησης Πέτρου Σούλα, και ότι αυτό αποδεικνύεται και με την προμελέτη σκοπιμότητας της Περιφέρειας όπου τονίζεται ξεκάθαρα ότι έχουν ενταχθεί με βάση αυτές τις αποφάσεις.

Πάλι μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα έκανε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου; Και η ένταξη σχολείων σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ ήταν σαν τις ασφαλτοστρώσεις και τις επισκευές σχολείων της διοίκησης Σούλα που η διοίκησή του τις παρουσίαζε σαν δικά της έργα; Τελικά τα όσα είπε η Μαρία Μανούκα δεν ήταν «λάσπη»; Κανένα δικό της έργο θα μας παρουσιάσει η διοίκηση Μανδαλιανού ή θα παρουσιάζει ως δικά της τα έργα άλλων και από πάνω θα κατηγορεί για εκτόξευση λάσπης όσους της ασκούν κριτική;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ