Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης στη DION τηλεόραση και στο δημοσιογράφο Κώστα Πορτοκάλη, είπε επί λέξη τα εξής:
«Όταν ο δήμος Ευόσμου είχε μίας βάρδιας σχολεία, αυτά πάλι ήταν πρωτόγνωρα για τους υπόλοιπους δήμους που είχαν διπλή βάρδια, που είχαν πρωί απόγευμα σχολεία».
Ακούς και ξανακούς αυτό που είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης μήπως και δεν κατάλαβες καλά, μήπως και παράκουσες. Όμως και δεν παράκουσες και καλά κατάλαβες. Ο κύριος Αλεξανδρίδης παρουσίασε τον πρώην δήμο Ευόσμου ως Πρωταγωνιστή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην πρωινή βάρδια.
Τι δεν είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης; Ότι η πρωινή βάρδια στο δήμο Ευόσμου δεν κρατήθηκε εξαιτίας του ότι χτίστηκαν σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες, αλλά εξαιτίας του ότι ο δήμος γέμισε με υπόγειες αίθουσες, με ανάερες και ανήλιαγες αίθουσες, με χωρισμένες στα δύο αίθουσες, με αίθουσες δίπλα σε λέβητες και τουαλέτες, με αίθουσες κάτω από κερκίδες γυμναστηρίων, με αίθουσες κίμπο στις αυλές των σχολείων.
Μάλιστα κάθε φορά που στα σχολεία προσθέτανε αίθουσες σαν τις παραπάνω και υπήρχαν αντιδράσεις, το ερώτημα που θέτονταν στους γονείς και στους δασκάλους ήταν αν προτιμούσαν το μάθημα στα υπόγεια ή τη διπλή βάρδια. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος Ευόσμου δεν είχε διπλή βάρδια και όχι γιατί είχε σχολεία.
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης υπήρχε και στον πρώην δήμο Ευόσμου και στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού και δεν δημιουργήθηκε στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Προπαντός στον πρώην δήμο Ευόσμου τα πράγματα ήταν τραγικά. Θα πίστευε κανείς ότι ο κύριος Αλεξανδρίδης μάλλον δεν είναι από αυτό το δήμο για να μην τα ξέρει. Είναι όμως γέννημα θρέμμα Ευοσμίτης.
Στον Εύοσμο οργίασαν οι εργολαβίες οικοδομών, ο δήμος γιγαντώθηκε χωρίς η ανοικοδόμηση σχολείων να ανταποκρίνεται στις χιλιάδες των νέων κατοίκων που ήρθαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο δήμος με αίθουσες ακατάλληλες για μάθημα. Αυτά ο κύριος Αλεξανδρίδης τα γνωρίζει πολύ καλά και λόγω του επαγγέλματός του, όμως επέλεξε να παρουσιάσει τον πρώην δήμο Ευόσμου ως Πρωταγωνιστή της πρωινής σχολικής βάρδιας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε κάποιον αυτοδιοικητικό του πρώην δήμου Ευόσμου να επαίρεται για την πρωινή βάρδια, αφού για να υπάρχει δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι ακατάλληλες αίθουσες. Οι αυτοδιοικητικοί που χειρίστηκαν τα της σχολικής στέγης συνήθως εμφανίζονται απολογητικά και δεν πανηγυρίζουν για εκείνην την κατάσταση παρουσιάζοντας το δήμο ως πρωτοπόρο. Συνήθως λένε ότι ήρθαν πολλά παιδιά μαζί και ήταν αδύνατον να χτιστούν τόσα σχολεία. Για πρώτη φορά η πρωινή βάρδια με τις ακατάλληλες αίθουσες για μάθημα ως πρωτοπορία παρουσιάστηκε από το Λευτέρη Αλεξανδρίδη.
Προφανώς κάπως έτσι θα κάνει το δήμο Πρωταγωνιστή ο κύριος Αλεξανδρίδης, θαυμάζοντας την πρωινή βάρδια με υπόγειες αίθουσες, με ανάερες και ανήλιαγες αίθουσες, με χωρισμένες στα δύο αίθουσες, με αίθουσες δίπλα σε λέβητες και τουαλέτες, με αίθουσες κάτω από κερκίδες γυμναστηρίων, με αίθουσες κίμπο στις αυλές των σχολείων.
Γ. Χαρ.