Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Αυτά έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου»

«Αυτά έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Ισαάκ Ξανθόπουλος:

«Η ερώτηση απλή. Την διαβάζω σε τοπικές ιστοσελίδες.

 Και τι έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού τα τελευταία τρία χρόνια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου; Βρίσκονται σε εγκατάλειψη η “επωδός” όσων ασκούν κριτική.

Ψυχή της δημοκρατίας είναι η κριτική και η λογοδοσία.

Ας γράψω λοιπόν από μνήμης τι έκανε.

– Εξασφάλισε 600.000,00 από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (παρεμβάσεις στα γήπεδα 5×5 στη Μαρτίου και Νυμφαίου, ανακατασκευή κλειστού στο 2οΓυμνασιο-Λυκειο Κορδελιού). Το έργο έχει ανάδοχο και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Όλα με υπογραφή στη θητεία διοίκησης Μανδαλιανός.

– Εξασφάλισε 150.000,00 από περιφέρεια για το ΔΑΚ (στέγη, κερκίδες, φωτισμός). Το έργο έχει ανάδοχο. Που σημαίνει έγινε μελέτη και δημοπράτηση. Όλα με υπογραφή στη θητεία Μανδαλιανού.

– Εξασφάλισε 1.800.000,00 από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (κερκίδες γηπέδου Ελπίδος, γυμναστήρια σχολείων μεταξύ άλλων). Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί. Κοντά στο Φεβρουάριο για να είμαι πιο σαφής. Όλα με υπογραφή στη θητεία Μανδαλιανού.

– Αναμόρφωσε τρία γήπεδα μπάσκετ (Διαλογή, Κων.Καραμανλή, Κερκίδος). Το έργο έχει παραδοθεί. Το κόστος ήταν κοντά στις 70.000,00. Όλα με υπογραφή στη θητεία Μανδαλιανού.

– Με χορηγία της ΔΕΛΤΑ ανακατασκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ στην Κριεζώτου και τοποθετήθηκαν όργανα υπαίθριας γυμναστικής ). Το γήπεδο είναι χάρμα οφθαλμών. Όλα με υπογραφή Μανδαλιανού.

– Προκηρύχθηκε το έργο με την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στου Παπακυριαζή. Και του φωτισμού και περίφραξης. Έγινε η μελέτη. Και γιατί τώρα; Γιατί καταφέραμε μέσα στο 2022 και με την βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου να υπογράψουμε σύμβαση παραχώρησης από την ΕΤΑΔ για 30 χρόνια. Ναι η κατάσταση του τάπητα είναι τραγική εδώ και καιρό. Πριν όμως αν κάναμε το έργο θα πηγαίναμε φυλακή .Και αυτό το έργο με υπογραφή Μανδαλιανου. Θέλετε φθηνή αντιπολίτευση να βάλουμε δηλώσεις προηγούμενης διοίκησης ότι το έργο ετοιμάζεται, είναι προ των πυλών; Όχι, δεν πάει πουθενά έτσι ο Δήμος.

– Προχωράει η επικαιροποίηση της μελέτης του Σταδίου άνωθεν περιφερειακού. Εξασφαλίσθηκαν 150.0000,00 από την ΜΟΔ. Ένα έργο που θα μας πάει επιτέλους μπροστά . Όλα με υπογραφή Μανδαλιανού.

– Δημιουργήθηκαν 2 υπαίθρια γυμναστήρια (πάρκο Μουσών και αύλειο χώρο Δ.Α.Κ..) από το πρόγραμμα PROMO-YMC(H)A που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα INTERREG “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020. Το έργο είναι της προηγούμενης διοίκησης Σούλα. Η διοίκηση Μανδαλιανού έτρεξε προκηρύξεις και παραλαβές.

Έγιναν λοιπόν πολλά στο Δήμο για το θέμα των αθλητικών χώρων; Ναι έγιναν πολλά.

Αλλά ένα είναι το μοτίβο που πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή μας.

Ζήτα περισσότερα. Κάνε περισσότερα.

Αξίζουν οι πολίτες του Δήμου μας τα περισσότερα.

Όμως προχωράμε μπροστά όταν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Όταν η αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα , θέσεις , απόψεις, αφηγήματα. Δεν μηδενίζουμε τους άλλους για να ψηλώσουμε εμείς.

Γιατί αν παίξεις αυτό το παιχνίδι , αυτό έχει και συγκρίσεις. Τι έκανε η μια διοίκηση και τι οι άλλες. Τι έκανες εσύ και τι ο άλλος; Χωρίς δικαιολογίες.

Μου είναι γνωστές οι τεχνικές προπαγάνδας. Αλλά τι κερδίζει η αλήθεια;

Δεν είναι όλα να πέσουν στο βωμό για το πως θα κερδίσω τις εκλογές.

Πίσω από όλα αυτά που έγιναν είναι προσπάθειες ανθρώπων, δικτύωση, τεχνικές ικανότητες, επαγγελματικές πορείες , πολλά σάλτα και η υπομονή μας που δοκιμάστηκε τρελά. Πίσω από κάθε χρηματοδότηση μια ιστορία πως μια σχεδία γίνεται πλοίο.

Ο αγώνας για την ανάπτυξη συνεχίζεται. Καθυστερήσεις θα υπάρχουν. Λάθη θα υπάρχουν. Και προσωπικά στο τέλος της ημέρας μαζί με τον Δήμαρχο παίρνουμε στις πλάτες μας τα περισσότερα.

Αλλά υπάρχει το σχέδιο, θέληση για δουλειά, διαφάνεια,. Υπάρχει εμπιστοσύνη, εμπειρία, ελπίδα.

Για όλα όσα έγιναν δούλεψαν πολλοί άνθρωποι. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας το έχουν οι Μαρία Γαβαλά, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και ο Γιώργος Μπουζίκας , Προϊστάμενος στην Διεύθυνση Πολιτισμού. Το μεγαλύτερο ο Δήμαρχος . Αυτά!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ