Πικετοφορία της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

0
14
TEST

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους εργαζόμενους, τι νέες και τους νέους σε μαζική πικετοφορία ενάντια στην παρουσία δύναμης πέντε νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 29 του Νοέμβρη 2022 και ώρα 6μμ στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Τις τελευταίες μέρες κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύναμη πέντε νατοϊκών στρατιωτικών πλοίων, με σκοπό τη συμμετοχή τους σε άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται σε διεθνή ύδατα. Μεταξύ των πλοίων είναι και ένα τουρκικό αρματαγωγό, την ίδια στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις ενάντια στη χώρα μας, ενώ ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η όλη κατάσταση, ενταγμένη στο πλαίσιο του εξελισσόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μυρίζει μπαρούτι. Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των ευρωατλαντικών κομμάτων – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. – εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στέλνει στην Ουκρανία ζωτικά αναγκαίο για την άμυνα της χώρας και ειδικά των νησιών μας οπλισμό, ετοιμάζεται να στείλει και στρατιωτικές δυνάμεις στο θέατρο του πολέμου. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας παίρνουν ασταμάτητα μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πραγματικές πρόβες πολέμου.

Τα λιμάνια της χώρας – ειδικά αυτά της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης – μετατρέπονται σε πύλες εισόδου και προώθησης των νατοϊκών δολοφόνων στα σύνορα με τη Ρωσσία. Με τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις – διάσπαρτες σε όλη τη χώρα – η πατρίδα μας μετατρέπεται σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, και ταυτόχρονα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων.

Με την παρουσία του τουρκικού πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γελοιοποιούνται όλοι αυτοί, που ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – ΝΑΤΟ και ΕΕ – εξασφαλίζει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Τελικά ο εχθρός δεν ήρθε νύκτα, όπως γραφικά απειλεί ο τούρκος πρωθυπουργός, ήρθε μέρα μεσημέρι και εγκαταστάθηκε στο λιμάνι της πόλης μας.

Εχθρός μας δεν είναι ο τουρκικός λαός, είναι η αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και η αστική τάξη της Ελλάδας, που με τους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντά τους εμπλέκουν τους δύο λαούς σε θανάσιμη αντιπαράθεση και κινδύνους. Με αυτούς πρέπει να λογαριαστούν οι λαοί μας, για να ζήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας, συναδέλφωσης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Οι εργαζόμενοι, η νέες και οι νέοι, ο λαός μας ολόκληρος να δυναμώσει τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να επιστρέψουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές, να βγει η χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

Δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου της ΕΔΥΕΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ