Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕ ρε κάτι πλάκες με τις πλάκες της κεντρικής πλατείας Ευόσμου!

Ε ρε κάτι πλάκες με τις πλάκες της κεντρικής πλατείας Ευόσμου!

Κάτι περισσότερο από 10 μήνες για τις δημοτικές εκλογές επέλεξε η διοίκηση Μανδαλιανού για να «οργώσει» την κεντρική πλατεία του Ευόσμου, εκεί όπου βρίσκεται το δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, προκειμένου να αλλάξει καμιά εκατοστή πλάκες.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να παρουσιάσει τις πλάκες στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, όπως παρουσιάζει και τους ελαιοχρωματισμούς των σχολείων, τις διαγραμμίσεις, το βάψιμο των διαβάσεων, των ασφαλτοστρώσεων.

Ο κύριος δήμαρχος αποφάσισε να παρουσιάσει μάλιστα την αλλαγή πλακών με επικό τρόπο. Αντικαθίστανται οι σπασμένες πλάκες που είχαν γίνει «παγίδες» για τους πολίτες από την χρόνια έλλειψη συντήρησης!

Άλλο τι θα ακούσουμε και τι θα διαβάσουμε; Άμα υπήρχαν παγίδες για τους πολίτες στην κεντρική πλατεία του δήμου εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης συντήρησης, γιατί περίμενε ο κύριος δήμαρχος τρία χρόνια για να τις αντικαταστήσει; Δηλαδή, εάν έκανε τρία χρόνια να εξαλείψει τις «παγίδες» στην κεντρική πλατεία του δήμου, πόσα χρόνια θα κάνει για να εξαλείψει τις παγίδες στις περιοχές της Διαλογής, της Ελπίδας, της Κάτω Ηλιούπολης;

Τουλάχιστον ο κύριος δήμαρχος δεν χαρακτήρισε τις σπασμένες πλάκες στην πλατεία του Ευόσμου «παγίδες θανάτου». Τις χαρακτήρισε σκέτα «παγίδες». Πάντως σώζει με αυτό το έργο χιλιάδες πολίτες από σοβαρά ατυχήματα, γιατί η συγκεκριμένη πλατεία είναι πολυσύχναστη. Θα μπορούσε κάποιος να πέσει σ’ αυτές τις παγίδες και να στραμπουλήσει το πόδι του ή ακόμα και να το σπάσει. Θα μπορούσε πέφτοντας να σπάσει και το χέρι του, ίσως και το κεφάλι του. Να και η «παγίδα θανάτου» λοιπόν, γιατί, αν άνοιγε το κεφάλι, θα μπορούσε να επέλθει και ο θάνατος.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ολοκληρώνει την ανάρτησή του για την αντικατάσταση των πλακών της πλατείας γράφοντας πως δεν θα τελειώσει με αυτό. Σχεδιάζει την ολική ανάπλαση της πλατείας και την μετατροπή της σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή με μοντέρνα αρχιτεκτονικά  χαρακτηριστικά, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη!

Ε και τότε γιατί αλλάζει τις πλάκες; Ας την μετέτρεπε κατευθείαν σε ευρωπαϊκή πλατεία, για να μην κάνει και τζάμπα έξοδα. Περιμέναμε τρία χρόνια, θα περιμέναμε και μερικούς μήνες ακόμα για την πλήρη ανάπλασή της! Εντάξει, αυτό το τελευταίο περί των μερικών μηνών ήταν για να γελάσουμε. Η ανάπλαση της πλατείας θα γίνει τη Δευτέρα Παρουσία, τότε που θα υλοποιηθεί το πράσινο όραμα του κυρίου Μανδαλιανού, το οποίο έρχεται καβάλα στα πράσινα άλογα.

Ε ρε κάτι πλάκες με τις πλάκες!!

Τσάρλυ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ