Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ λάθος διατύπωση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η λάθος διατύπωση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Σε χθεσινό μου άρθρο, με τίτλο «Με γνώμονα τα συμφέροντα των Δημοτών;», υπήρξε μία λάθος διατύπωση, από μέρος μου, που θα πρέπει να επισημάνω, καθώς δεν το πρόσεξα εγκαίρως, παρά μόνο μετά από ώρα κι ενώ είχε δημοσιευθεί. Αλλά σε κείμενα σχολιασμού και θέσεων προβληματισμού, κάποια στιγμή θα γινόταν και όπως θα έλεγαν οι δημοσιογράφοι που εκδίδουν έντυπη εφημερίδα, «φταίει ο δαίμονας του τυπογραφείου».

Συγκεκριμένα στη 5η ερώτηση, αναφέρω «όταν τα έγγραφα (αναφέρομαι στα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία του ΘΕΠΑΝ υπέρ του Δήμου) αυτά, βρέθηκαν και δημοσιεύθηκαν από πολίτες (εκδήλωση στο Αμφιθέατρο, στο πεζόδρομο του Κορδελιού), αλλά πέρασαν οι μήνες και δεν «κουνήθηκε φύλλο», ήθελα να αναφέρω «…και δημοσιεύθηκαν και από τους πολίτες…».

Προφανώς δεν ήθελα να εννοήσω, πως τα έγγραφα, βρέθηκαν και δημοσιεύθηκαν στην εκδήλωση στο πεζόδρομο του Κορδελιού, διότι το θέμα είχε ξεκινήσει να συζητείται στα Δημοτικά Συμβούλια από τις αρχές του 2021. Αλλά, ότι αφού δημοσιεύθηκαν και από τους πολίτες, υπήρξε η επιπλέον πίεση για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με σύμμαχο τον κόσμο, γιατί πλησίαζε η 31 Δεκεμβρίου που έπρεπε να γίνει η ένσταση.

Φτάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου και μέχρι να γίνει η ένσταση του Νομικού τμήματος του Κράτους, δεν είδαμε να συζητούνται – αυτούς τους μήνες από την εκδήλωση – εξελίξεις σε ερωτήματα στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν είδαμε αλληλογραφία. Δεν είδαμε ενημέρωση.

Όσο αφορά, το ιστορικό του θέματος, από την πρώτη συνεδρίαση του 2021, υπάρχουν «κάποιοι λίγοι» άνθρωποι της αντιπολίτευσης που ασχολήθηκαν και δεν άφησαν να πάει το θέμα εκεί που θεωρούσε η Δημοτική Αρχή, πως ανήκει στην Εκκλησία, να πληρώνει ο Δήμος ενοίκια, δεν ανήκει στο Δήμο και το πουλάκι πέταξε. Όπως, επίσης, υπάρχουν και οι δημόσιες τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που δείχνουν ποιοι ενδιαφέρθηκαν, ποιες οι προτάσεις, πως ξεκίνησε και φτάσαμε στο πως εξελίχθηκε το θέμα.

Μετά, με την πάροδο του χρόνου κι εφόσον αυτοί οι «κάποιοι λίγοι», δεν άφηναν να χαθεί, ξεκίνησαν και «άλλοι λίγοι» δημοτικοί σύμβουλοι να προσπαθούν να βρουν έγγραφα.

Το συμπέρασμα ποιο είναι;

Η Δημοτική Αρχή, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι «κάποιοι λίγοι» της αντιπολίτευσης, θα έχανε μία τεράστια σε αξία (οικονομική, δημοτική, κοινωνική) περιουσία, που της ανήκει.

Τα έγγραφα τα βρήκαν αυτοί οι «κάποιοι λίγοι» και όχι η Δημοτική Αρχή.

Αν δεν έκανε ένσταση το Νομικό τμήμα του Κράτους, δεν φαινόταν κανένα «φως στον ορίζοντα» από την Δημοτική Αρχή, αφού περνούσαν οι μήνες και φτάναμε στην καταλυτική ημερομηνία.

Αν δεν γινόντουσαν οι δύο επερωτήσεις στη Βουλή (από δύο κόμματα, που δεν έχουν να κάνουν με το κόμμα που των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής), δεν θα επενέβαινε ποτέ το Νομικό τμήμα του Κράτους.

Αν δεν μαζευόντουσαν οι απαραίτητες υπογραφές, δεν θα συζητιόταν ποτέ το θέμα, γιατί θεωρούσε η Δημοτική Αρχή, πως δεν υπάρχουν έγγραφα και δεν της ανήκει.

Για την «παρουσία» της Δημοτικής Αρχής, από την ημέρα εμφάνισης των εγγράφων, μπορεί να κατανοήσει ο καθένας, πως καθυστέρησε πολύ στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης για την «παρουσία» της Δημοτικής Αρχής, εκδόθηκε ανακοίνωση από τους κατοίκους Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου, στην οποία τοποθετούν 22 ερωτήματα και περιμένουν απάντηση, διότι οι κάτοικοι είναι στην ουσία της δημοκρατίας οι ελεγκτές και όταν τοποθετούνται πρέπει να παίρνουν τις απαντήσεις τους. Ακόμα, δεν υπάρχουν απαντήσεις και τοποθετήσεις.

Όσο για την προσωπική αρθρογραφία, για το ΘΕΠΑΝ, το κάθε άρθρο ήταν εμπλουτισμένο με πολλά εύλογα ερωτηματικά (διαφορετικά από τα ερωτήματα της ανακοίνωσης των κατοίκων), ανάλογα την επικαιρότητα του σχολιασμού για το ζήτημα, τα οποία αν προστεθούν, θα δώσουν τον αριθμό 52, όπως και πολλές τοποθετήσεις και προτάσεις. Που και για αυτές τις 52 ερωτήσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις, δεν υπήρξαν ανάλογες απαντήσεις και τοποθετήσεις.

Υγ1 : Προφανώς κάποιος που έχει παρακολουθήσει όλη την αρθρογραφία της Αγκίδας, για το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να κατανοήσει όλη την εξέλιξη του θέματος. Υπάρχουν δημόσια οι τοποθετήσεις και προτάσεις δημοτικών συμβούλων, που θα είχαν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο αν προχωρούσαν.

Υγ2 : Προφανώς κάποιος που έχει παρακολουθήσει δημοτικά συμβούλια ή έχει διαβάσει πρακτικά συνεδριάσεων για το θέμα, θα έχει ακόμα καλύτερη άποψη για το αν είχαν προχωρήσει κάποιες προτάσεις τι αποτέλεσμα θα είχαν και ποιος έχει ψηφίσει τι.

Υγ3: Προφανώς δεν θέλει κανείς, να δρέψει τις δάφνες του ΘΕΠΑΝ. Αυτή η μικρή «νίκη» (μέχρι να ολοκληρωθεί ο στόχος, θέλει εργασία και όχι εφησυχασμό) είναι και όσων ασχολήθηκαν ενεργά (δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες) και όλων των δημοτών ανεξαιρέτως, γιατί η πρόθεση ήταν να μην χαθεί μία μεγάλη δημοτική περιουσία και ένας χώρος πράσινου και αναψυχής για τους κατοίκους που ταλαιπωρούνται από τις επιπτώσεις των ΕΛΠΕ.

Υγ4: Προφανώς την εξέλιξη δεν μπορούν να την καρπωθούν μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Πόσο μάλλον, αν δεν πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Γιατί, για να ψάξει κάποιος έγγραφα, πρέπει να έχει τεθεί θέμα ιδιοκτησίας και αναζήτησης αυτών.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ