Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆλλος για να δρέψει τις δάφνες του ΘΕΠΑΝ;

Άλλος για να δρέψει τις δάφνες του ΘΕΠΑΝ;

Επειδή φαίνεται ότι στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές θα δούμε πολλούς να θέλουν να δρέψουν τις δάφνες του ΘΕΠΑΝ και επειδή στο τέλος μπορεί να δούμε να παρουσιάζουν τη σωτηρία του ΘΕΠΑΝ ως δικό τους κατόρθωμα κι εκείνοι οι πονηροί εκείνης της διοίκησης του δήμου και εκείνης της Οικονομικής Επιτροπής που ανακάλεσε την ένσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου στην απόφαση του Κτηματολογίου να κατοχυρώσει το χώρο στην Εκκλησία, θα πρέπει να γράψουμε ορισμένα πράγματα.

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο δεν τα βρήκανε κάποιοι πολίτες γενικά και αόριστα. Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο και αυτά είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού που ζητούσε το χώρο από τη Διεύθυνση Γεωργίας και την απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας, τα βρήκαν κάποιοι συγκεκριμένοι πολίτες που τυχαίνει να είναι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Για πρώτη φορά αναφορά στον τίτλο ιδιοκτησίας του οικοπέδου έκανε ο Γιώργος Χατζηβρέττας, ο οποίος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα του ΘΕΠΑΝ, τόνισε πως πρέπει να αναζητηθεί στη Διεύθυνση Γεωργίας γιατί είπε πως μάλλον υπάρχει και μάλλον βρίσκεται εκεί. Εκείνη η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με υπογραφές της αντιπολίτευσης που συνέλεξε ο Ναθαναηλίδης Λεωνίδας. Για τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ έκανε ερώτηση στη Διεύθυνση Γεωργίας ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης και πήρε την απάντηση πως υπάρχει εκεί και μπορεί να τον παραλάβει μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Τα έγγραφα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού προς τη Διεύθυνση Γεωργίας και την απάντηση της Υπηρεσίας τα βρήκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, ο οποίος τα έδωσε στον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη. Οι δύο αυτοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν συνεχή συνεργασία στην κατεύθυνση να κατοχυρωθεί το οικόπεδο του ΘΕΠΑΝ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Τα έγγραφα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να αποσύρει την ένσταση που είχε κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στην απόφαση του Κτηματολογίου να κατοχυρώσει το ακίνητο στην Εκκλησία και της ακύρωσης αυτής της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας τα αναζήτησε και τα βρήκε υπηρεσιακώς ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Όλα αυτά τα έγγραφα παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου από το Λεωνίδα Ναθαναηλίδη και σε πολλές συνεδριάσεις αναφέρθηκε σ’ αυτά ο Κώστας Αμανατιάδης. Όλα αυτά τα έγγραφα παρουσιάστηκαν με δεκάδες άρθρα από την «Αγκίδα» σ’ όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα έγγραφα ούτε βρέθηκαν από πολίτες γενικά και αόριστα ούτε δημοσιεύτηκαν στην εκδήλωση που έγινε στον πεζόδρομο του Κορδελιού. Εκεί ακούστηκαν αυτά που είχαν ήδη δημοσιευτεί.

Το «πέρασαν μήνες χωρίς να γίνει τίποτα» τελικά δεν ισχύει. Πέρασαν μήνες και η διοίκηση Μανδαλιανού έκανε όσες ενέργειες ήταν αναγκαίες, με την πίεση φυσικά της αντιπολίτευσης και των πολιτών, προκειμένου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να καταθέσει την κτηματολογική αγωγή. Μπορούμε να κρίνουμε τη διοίκηση Μανδαλιανού για τη στάση που κράτησε αρχικά στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ και μπορούμε να την κατακρίνουμε. Αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουμε το μονότονο ποίημα πως «δεν έκανε τίποτα τόσους μήνες», ενώ κατατέθηκε η κτηματολογική αγωγή. Μπορούμε επίσης να την κρίνουμε γιατί υποχώρησε ακόμα και πρόσφατα στις πιέσεις της Εκκλησίας και δεν άφησε την παράταξη Ζυγά να υιοθετήσει το χώρο του ΘΕΠΑΝ προκειμένου να τον φροντίσει, αλλά είναι δυνατόν να λέμε πως δεν έκανε τίποτα για μήνες; Και πώς φτάσαμε να κατατεθεί τελικά η κτηματολογική αγωγή;

Αύριο συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η διοίκηση του δήμου προτείνει, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, να κατατεθεί πρόσθετη νομική παρέμβαση του δήμου ως βοηθητική στην κτηματολογική αγωγή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αυτά για να είμαστε δίκαιοι, διότι η «Αγκίδα» αυτό ακριβώς επιδιώκει: Να είναι δίκαιη και αντικειμενική και δεν πρόκειται να γράψει τίποτα που έρχεται σε σύγκρουση με την απλή λογική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ