Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘΕΠΑΝ: «Πιστή εφαρμογή των Αποφάσεων»;

ΘΕΠΑΝ: «Πιστή εφαρμογή των Αποφάσεων»;

Αφού αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο, ένα κομμάτι της δήλωσης του Αντιδημάρχου Οικονομικών, σχετικά με το θέμα του ΘΕΠΑΝ (που προφανώς πήρε την έγκριση από τον Δήμαρχο, για να δημοσιευθεί), θα πρέπει να σχολιάσουμε και το εξής, που αναφέρεται στο προοίμιο της δήλωσης…

«Η Διοίκηση του Δήμου δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Οικονομικών, εφαρμόζοντας πιστά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου …».

Εφαρμόζεις πιστά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν τις υλοποιείς ως Διοίκηση. Όταν δεν τις υλοποιείς, δεν μπορεί να αναφέρεται πως εφαρμόστηκαν πιστά οι Αποφάσεις.

Το πιο κοντινό – χρονικά – παράδειγμα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, για να αντικρούσει εύκολα, αυτή την πρόταση, είναι το θέμα της υιοθεσίας του χώρου (ως προς την καθαριότητα και την συντήρηση).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε να προχωρήσει η υιοθεσία του χώρου, σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα (τους κ. Ζύγα και κ. Καϊτετζίδη), αφού υπήρξε αποδοχή της πρότασης τους.

Για να δεχθεί κάποιος, πως ισχύει το χωρίο της δήλωσης «εφαρμόζοντας πιστά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», θα έπρεπε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Όλγα Νέδου Αθανασιάδου και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου, που βρέθηκαν στο χώρο, μαζί με τα πρόσωπα που ενδιαφέρθηκαν για την υιοθεσία, να προχωρήσουν την διαδικασία και να ολοκληρωθεί αυτή.

Αν γινόταν έτσι, προφανώς θα σχολιάζαμε πως όλα εφαρμόστηκαν πιστά.

Όμως δεν έγιναν έτσι. Η Μητρόπολη αντέδρασε και η υιοθεσία δεν προχώρησε ποτέ. Άρα η Διοίκηση του Δήμου έπραξε ακριβώς το αντίθετο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Πως προκύπτει η πιστή εφαρμογή που αναφέρεται στη δήλωση;

Τσιότσος Αθανάσιος

ΘΕΠΑΝ: Υποτιμούν την νοημοσύνη όσων γνωρίζουν!
Με γνώμονα τα συμφέροντα των Δημοτών;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ