Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ Φεύγουν οι πυλώνες υψηλής τάσης από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Φεύγουν οι πυλώνες υψηλής τάσης από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0
Φεύγουν οι πυλώνες υψηλής τάσης από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οι πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, που υπάρχουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, φεύγουν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο μοναδικός σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης στον οποίο υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Νοεμβρίου 2022, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους πως προτάθηκε στο δήμο να ενταχθεί στο δεκαετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του Υπουργείου Ενέργειας η αφαίρεση των 17 πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης που υπάρχουν στο δήμο.

Ο αντιδήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει και μία άλλη λύση. Να μην μπει στο δεκαετές, να πληρώσει ο δήμος το 10% του κόστους και να φύγουν άμεσα οι πυλώνες την επόμενη διετία – τριετία.

Ο κύριος Σωτηράκης  είπε πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν στο Υπουργείο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΥΠΕΝ και του δήμου ώστε να κατεβούν άμεσα οι πυλώνες. Θα χρειαστεί να γίνει ένα μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο θα αναγράφεται η συμμετοχή του δήμου με την πληρωμή του 10% του κόστους του έργου.

«Αυτό ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη», ολοκλήρωσε την ενημέρωση για το θέμα ο Κώστας Σωτηράκης.

Η εξέλιξη αυτή είναι πράγματι πολύ θετική αφού θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα, θα πάψουν οι πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος να υπάρχουν στο πάρκο της Μουσών δίπλα σε 1 νηπιαγωγείο, 3 δημοτικά σχολεία, 1 γυμνάσιο, 1 λύκειο, θα πάψει η υψηλή τάση να περνά πάνω σε πυλώνες μέσα από τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η επιλογή της διοίκησης του δήμου να φύγουν άμεσα οι πυλώνες ήταν σωστή.

Μια τέτοια εξέλιξη οπωσδήποτε θα καταγραφεί ως επιτυχία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη.

Τα. Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ