Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Νεανική παραβατικότητα & τρόποι πρόληψης μέσω καλών πρακτικών»

«Νεανική παραβατικότητα & τρόποι πρόληψης μέσω καλών πρακτικών»

Εκδήλωση με θέμα «Youth in Europe: Νεανική παραβατικότητα και τρόποι πρόληψης μέσω καλών πρακτικών» διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Δ΄ Περιφερειακών Δράσεων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 12.00μ μ. στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Τhess, επί της οδού Μαρίας Κάλλας & Κυδωνιών 2, και διεξάγεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τη Διεύθυνση Παιδείας & Νεολαίας του δήμου Θέρμης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Νεανική παραβατικότητα & τρόποι πρόληψης μέσω καλών πρακτικών»Η εκδήλωση, αποσκοπεί στην ανάδειξη καλών πρακτικών για την έγκαιρη πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας, με αφορμή την έξαρση της βίας στο νεανικό πληθυσμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν- ο Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, εθνικός εμπειρογνώμονας για θέματα νεολαίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG EAC), -η Σοφία Γιαννουχίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, -η Χρύσα Κληματσούδα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Θέρμης και- η Όλια Παναγιωτοπούλου, επικεφαλής του Europe Direct του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν επίσης ο Δημήτρης Κουβρούκης, youth worker στην Alter Ego, o Mάριος Σαπουντζάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Παπαγιάννης, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νέων Θέρμης, και ο Μάκης Μπαρμπούνης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA).

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Όλγα Παυλίδου, καθηγήτρια αγγλικών,  αποσπασμένη στο Τμήμα Δ΄ Περιφερειακών Δράσεων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ