Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Τιμήθηκε και φέτος  η Επέτειος του Πολυτεχνείου στην   Κοινότητα Ελευθερίου-Κορδελιού, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Εθν. Αντίστασης.

«Μπορεί να πέρασαν 49 χρόνια από το 1973 αλλά η 17η του Νοέμβρη παραμένει στη συνείδηση όλων ως  η σύγχρονη και κορυφαία πράξη αντίστασης και εξέγερσης της νεολαίας και του Λαού μας. Το Πολυτεχνείο θα δείχνει πάντα τον δρόμο της αντίστασης σε ό,τι περιορίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την ΕΛΠΙΔΑ και τα ΟΝΕΙΡΑ των Νέων. Ας κρατήσουμε ζωντανά τα οράματα του Πολυτεχνείου και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα αντάξια των Ελλήνων και της Ιστορίας της» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης  Μανδαλιανός τονίζοντας ότι «η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  μας υπενθυμίζει ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ούτε χαρίζεται, ούτε παραχωρείται. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποκτάται και κερδίζεται μόνο με αγώνες και θυσίες. Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν  ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη αλλά παράλληλα  αντλούμε από την επέτειο και πολύτιμα  διδάγματα για το μέλλον».

Το τρισάγιο τέλεσε ο πατήρ Αναστάσιος  εκ του ΙΝ Αγίου Γεωργίου και Αγίας Αικατερίνας Ελευθερίου.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός  και η Ένωση Γονέων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης”.

Ομιλία εκφώνησε ο Διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού Στέργιος Παπαδόπουλος.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών/τριών από τα 3ο, 4ο, 6ο Διαπολιτισμικό, Δημοτικά Ελευθερίου-Κορδελιού, η Ένωση Γονέων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης”, καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Αμανατιάδης, Γ. Σταυρίδης, Μ. Γαβαλά, Α. Παμπουκίδου, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μακεδονίας Θ. Κοκονάς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί άφησαν γαρύφαλλα στο μνημείο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ