Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αφουγκράσου»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αφουγκράσου»

Θέματα εκπαίδευσης, υγείας και αρμονικής συμβίωσης
Σε ένα  πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο της  Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Ευόσμου, η συνάντηση – εκδήλωση του  πιλοτικού προγράμματος με τίτλο: «Παρατηρητήριο Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων» η οποία αφορούσε  γονείς Προσφύγων μαθητών/τριών  των Δήμων Κορδελιού Ευόσμου, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, την οποία οργάνωσε η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση  ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων των Σχολικών Μονάδων,   με τίτλο: «Αφουγκράσου» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος  Παιδείας και Δια βίου μάθησης, της ΜΕΤΑδρασης – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  Solidarity Now, Τους Γιατρούς του Κόσμου και το Κέντρο Κοινότητας,  με το Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η  κ. Τομπάζη Αναστασία, Συντονίστρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Προσφύγων  Αστικού Ιστού Δυτικής Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν θέματα  εκπαίδευσης, υγείας και  αρμονικής συμβίωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιελάμβανε:

● Χαιρετισμό από την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

● Χαιρετισμό από τον κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης  του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κ. Γιώργο Σταυρίδη.

● Ομιλία με θέμα:«Η παθολογική χρήση του διαδικτύου σε παιδιά σήμερα», από την κ. Μπαλογιάννη Χριστίνα, Ψυχολόγο στη Μονάδα Παθολογικής Χρήσης Διαδικτύου του προγράμματος ¨ΙΑΝΟΣ¨ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

● «Αξίες ζωής», από τον κ. Παλτσανιτίδη  Σίμο,  Πρόεδρο Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία (2000 – 2018).

● Ομιλία με θέμα :«Εκπαιδευτικά εργαλεία ενεργούς συμμετοχής των γονέων στη μάθηση των παιδιών», από την κ. Τομπάζη Αναστασία, Συντονίστρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) Αστικού Ιστού Δυτικής Θεσσαλονίκης, ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

● «Η ζωή που ονειρεύομαι», Βιωματικό Εργαστήριο Ανθρωπιάς, από την  Δρ.  Ιωαννίδου Ειρήνη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου/Εκπαίδευσης για την Αειφορία 2ου  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ