«Ξηλώστε» την εγκληματική αδιαφορία σας

0
141
TEST

Στις 21 Οκτωβρίου, είχα σχολιάσει, ένα σοβαρό θέμα για την περιοχή του Ελευθέριου-Κορδελιού, σχετικά με την επικινδυνότητα που εμπεριέχει μία αβλεψία των τεχνικών, που ασχολούνται με ένα έργο στις στάσεις λεωφορείων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν σιδερένιοι σωλήνες περιμετρικά κάποιων στάσεων, χωρίς κάποια πρόβλεψη πρόληψης τυχόν ατυχήματος.

Οι συγκεκριμένες στάσεις είναι σε πολυσύχναστα σημεία της περιοχής (πχ πλατεία Ελευθερίας), μιας και από τα σημεία αυτά κυκλοφορούν πολλοί εργαζόμενοι για να πάνε στις εργασίες τους, πολλοί ενήλικες για να κάνουν το περίπατο τους, αλλά το σημαντικότερο είναι πως κυκλοφορούν και πολλά παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους.

Μετά από τη δημοσίευση του θέματος, με την έλλειψη πρόληψης και την αυξημένη επικινδυνότητα ατυχήματος, η ενέργεια που έγινε την επόμενη ημέρα (άρα η Δημοτική Αρχή διαβάζει Αγκίδα) ήταν να τοποθετηθούν πορτοκαλί πλέγματα, για να επισημαίνουν τα σημεία και να υπάρξει η απαραίτητη προσοχή.

Από τη ημερομηνία που επισημάνθηκε το θέμα, έχουν περάσει 3 εβδομάδες. Τι έχει γίνει από τότε; Τίποτα απολύτως! Η ασφάλεια των δημοτών – πόσο μάλλον, των παιδιών, που δεν μπορούν να καταλάβουν το επικίνδυνο του θέματος – πήγε περίπατο! Σε αρκετές στάσεις, έχει κοπεί ή εξαφανιστεί το πορτοκαλί πλέγμα και όλοι οι δημότες εύχονται να μην γίνει κανένα ατύχημα, γιατί σε τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει «δεν ήξερα»!

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να μας απαντήσει

  • Τι εργασίες αποφασίστηκαν και πρόκειται να γίνουν στις στάσεις;
  • Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν;
  • Είναι τόσο χρονοβόρες οι διαδικασίες, που σε 3 εβδομάδες δεν υπάρχει καμία εξέλιξη;
  • Εφόσον είναι τόσο χρονοβόρες, γιατί τοποθετήθηκαν οι σιδερένιοι σωλήνες τόσο νωρίς χρονικά, με κίνδυνο να τραυματιστεί ο καθένας μας;
  • Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για τους δημότες;

Είναι θέμα ασφάλειας των πολιτών (και ειδικότερα των μικρών παιδιών) και πρέπει να επιληφθεί ο Δήμος, όχι άμεσα, αλλά ΧΘΕΣ! Ή να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες ή να ξηλωθούν οι σωλήνες για να τοποθετηθούν όταν πρόκειται να εκτελεστούν τα έργα.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να τραυματιστεί το παιδί της οποιασδήποτε οικογένειας. Και μπαίνω στη θέση αυτή, ως γονέας, σκεπτόμενος τι θα ήμουν ικανός να κάνω, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, με την εγκληματική αδιαφορία κάποιων που ηγούνται του Δήμου!

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως χρειάζονται βδομάδες ολόκληρες, για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε.

Εννοείται πως δεν μπορεί να ισχυριστεί ο Δήμος, πως δεν γνωρίζει.

Πρέπει να υπάρχει περισσότερο ευαισθησία και να διασφαλίζονται η ασφάλεια και τα συμφέροντα των πολιτών. Αυτό είναι απαίτηση! Δεν μπορεί να υπάρχει τόσο ανευθυνότητα και να δημιουργείται επικινδυνότητα για τον καθένα μας. Δεν γίνεται να ευχόμαστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα, από τέτοιο απίθανο λόγο!

Ας λυθεί το θέμα άμεσα. Ή ολοκλήρωση των εργασιών ή ξήλωμα, τόσο απλά!

Τσιότσος Αθανάσιος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ