Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο φιάσκο της διαπαραταξιακής σύσκεψης για το ΘΕΠΑΝ

Το φιάσκο της διαπαραταξιακής σύσκεψης για το ΘΕΠΑΝ

Το θέμα του ΘΕΠΑΝ, είναι από τα πιο σημαντικά για τον Δήμο μας, λόγω της ιδιαιτερότητας, αλλά και του χρόνου, που πιέζει για συγκεκριμένες ενέργειες. Ο χειρισμός, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι ικανός για να κριθεί η κάθε παράταξη που θα θέσει «εαυτόν» στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Ίσως και να αναδείξει ή να «ρίξει» δήμαρχο, ανάλογα το αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Πριν λίγες ημέρες ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η διαπαραταξιακή σύσκεψη για το θέμα του ΘΕΠΑΝ. Ήταν μία ορθή (για το χρονικό πλαίσιο που βρισκόμαστε) επιλογή, αν και αναφέρθηκαν πολλοί προβληματισμοί (δύο άρθρα που αφορούσαν την Δημοτική Αρχή και ένα άρθρο για την Αντιπολίτευση) που προκύπτουν. Ανακοινώθηκαν και αποτελέσματα αυτής. Πως θα ασκηθεί πολιτική και διοικητική παρέμβαση στην Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για να κατατεθεί άμεσα η αγωγή για το ακίνητο στα Κτηματολογικά Δικαστήρια.

Ερευνώντας το ζήτημα, έμεινα έκπληκτος από την πραγματικότητα. Κατάλαβα πως δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα στον χειρισμό από την Δημοτική Αρχή. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τεράστια προχειρότητα και με τραγελαφικές καταστάσεις στο θέμα, που δείχνει πως προφανώς το ξεκίνησε – η Δημοτική Αρχή – ως αγγαρεία και για το θεαθήναι.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε με δύο άτομα! Χτυπούσαν τηλέφωνα σε κάποιους, σε άλλους δεν χτυπούσαν. Σημαντικά άτομα για το θέμα δεν προσκλήθηκαν, άλλοι που προσκλήθηκαν δεν πήγαν. Υπήρξαν αστείες απαντήσεις όταν τέθηκε το θέμα και επειδή δεν μπορεί να θεωρηθεί διαπαραταξιακή σύσκεψη αυτή η φαρσοκωμωδία, αποφασίστηκε να επαναληφθεί, με προσκλήσεις σε όλες τις παρατάξεις και με επιλογή των εκπροσώπων τους.

Με την διεξαγωγή κανονικής σύσκεψης, θα βγουν κανονικές αποφάσεις σχετικά με τις περαιτέρω κινήσεις που θα γίνουν και για το αδιάβλητο της διαδικασίας, θα πρέπει να ανακοινώνονται συνεχώς τα συμπεράσματα. Αυτό γιατί θα πρέπει ως δημότες, να είμαστε ενήμεροι για την εξέλιξη του θέματος «σε πραγματικό χρόνο» και για να υπάρχει εγκυρότητα των εξελίξεων και όχι όπως αυτό που έγινε ήδη, δηλαδή να γίνεται μία φιάσκο σύσκεψη, ανακοινώνοντας και αποτελέσματα αυτής!

Με τέτοια θέματα, χρειάζεται απαραίτητα σοβαρότητα από όλους, αλλά πάνω από όλους η Δημοτική Αρχή, ως κεφαλή, θα πρέπει να δείξει πως σέβεται την περιουσία των πολιτών, ότι προβαίνει σε κινήσεις διασφάλισης αυτής και όχι για επικοινωνιακούς λόγους ή για να καθυστερήσει η διαδικασία και να τελειώσει το χρονικό όριο.

Υγ1: Επιτέλους, ας διατεθούν τα απαραίτητα χρήματα από τον Δήμο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε δικηγόρο που μπορεί να διαχειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση, για να «τρέξει» το θέμα και να γίνει η αγωγή. Δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων και να περιμένει από ενεργούς πολίτες, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (όπως έχει γίνει μέχρι τώρα) ή από άλλους φορείς!

Υγ2: Ο θυμόσοφος λαός μας, λέει, «αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις». Ας γίνει κτήμα όλων, όσων διοικούν τον Δήμο μας.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ