Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαι ο Γιωρίκας υποψήφιος με τη Μαρία Μανούκα…

Και ο Γιωρίκας υποψήφιος με τη Μαρία Μανούκα…

Ο Γιωρίκας Αγνωστίδης ανακοινώνει ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού Ελπίδας Κάτω Ηλιούπολης Νέας Πολιτείας Ευόσμου με το συνδυασμό της Μαρίας Μανούκα, καθώς όπως ο ίδιος ανακοινώνει, επιθυμεί να υπηρετήσει το Δήμο και τους δημότες. «Θέλω να είμαι παρών στην επόμενη περίοδο του ιστορικού δήμου μας, αφού στην προηγούμενη περίοδο μην με είδατε, μην με απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Γεννήθηκα κι εγώ κάποτε στη Θεσσαλονίκη και είμαι μόνιμος κάτοικος Κορδελιού. Το 1987 μετακομίσαμε οικογενειακώς στον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, στα Σούρμενα του Πόντου, και το 1993 εγκατασταθήκαμε μόνιμα στο Κορδελιό γιατί το κλίμα στα Σούρμενα δεν μας σήκωνε. Και η μάνα μου είναι Πόντια με ένα μάτι και ας έχει και καταρράκτη.

Έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια πανέμορφη σύζυγο και μια πανύψηλη κόρη που παίζει μπάσκετ και καρφώνει με επιτόπιο άλμα.

Σπούδασα Ποντιακή Φιλολογία, είμαι ερασιτέχνης ηθοποιός και ερασιτέχνης χορευτής. Ως ηθοποιός έπαιξα στις παραστάσεις «Λελέβω σε», «Η λαϊστέρα», «Η λάλα», «Δέβα χαθ αφορεσμέντσα», «Γιωρίκα ελέπω σε», «Ντο τερεί σε ο Μαραντόνα, σκών απάν τη γαϊπανά». Ως χορευτής πήρα μέρος με το μπαλέτο «Λαγκεφτόν» στις παραστάσεις «Η κοσάρα πειν νερό και τερεί σον ουρανό», «Τι οκνέα η μάνα τεμόν εν η πεθερά», «Η πιπιλομάτενα φτούει αναθεμά τενα», «Αγαπώ σε κι αγαπάς με τσαμουροχτισμέντσα», «Όντες τερώ σε μη τερείς αφκά κες, χαμογέλα», «Ο πεντικός απές σ’ αμπάρ εφτάει γρίτσι, γρίτσι».

Μαγειρεύω σε Ποντιακή ταβέρνα, στην οποία ταυτόχρονα τραγουδάω. Σπεσιαλιτέ μου είναι το χαβίτς με ακαβούρτιστο καλαμπουκάλευρο. Μαγειρεύω όμως εξαιρετικά όλα τα Ποντιακά φαγητά, χαψία, κιντέατα, τανομένον τσορβά, λάχανα με τα φασούλε, χαψοκόλ, πιροσκία, τσιριχτά. Κάνω και εξαιρετική ποντιακή μπύρα, ταν.

Γνωρίζω κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά του δήμου μας απ’ έξω κι ανακατωτά. Όποιος δεν με πιστεύει, να έρθει και να μου δέσει τα μάτια σε οποιοδήποτε σημείο του δήμου επιλέξει και να μου πει που θέλει να πάω με κλειστά τα μάτια. Θα βρεθώ στο σημείο που θα μου πει σε χρόνο ρεκόρ, αρκεί να μην έχουν πληθύνει οι λακκούβες της διοίκησης Μανδαλιανού.

Καταλαβαίνετε πως εάν εκλεγώ με το ψηφοδέλτιο της πρώτης γυναίκας δημάρχου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, της Μαρίας Μανούκα, θα γίνω αντιδήμαρχος Πολιτισμού και θα διοργανώνω διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες μουσικής, χορού, θεάτρου και τυφλόμυγας.

Υείαν κι ευλοΐαν!!

Β.Τριαντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ