Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε εθνικό ρυθμό, με νεανικό παλμό και ζωντάνια η μαθητική παρέλαση στο...

Με εθνικό ρυθμό, με νεανικό παλμό και ζωντάνια η μαθητική παρέλαση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με σύμμαχο τον «ανοιξιάτικο» καιρό πλημμύρισαν και φέτος  οι δρόμοι  και οι πλατείες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου από γονείς και δημότες προκειμένου να χειροκροτήσουν και να καμαρώσουν  την μαθητιώσα νεολαία μας- να παρελαύνει-, κατά την διάρκεια της 82ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, την οποία τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα τιμής, μνήμης,  ενότητας και ομοψυχίας. Από νωρίς το πρωί και ανήμερα της Εθνικής επετείου τελέσθηκαν και στις δύο Κοινότητες του Δήμου πανηγυρικές θείες δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Η  ενιαία  παρέλαση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων  ξεκίνησε στις 11.30π.μ. με αφετηρία την συμβολή των οδών Φ. Φλώρου με Α. Παπανδρέου από το Ελευθέριο Κορδελιό, διέσχισε την οδό Μ. Αλεξάνδρου και τερμάτισε στο ύψος της οδού Νυμφαίου στην Κοινότητα Εύοσμου.

Συγκεκριμένα

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, στο μνημείο Παύλου Μελά στην πλατεία Σκρα και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας, Μελίνα Μαρία Δερμεντζοπούλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Μαθηματικός του 1ου Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Αικατερίνη Μυτακίδου.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πλατείας Δημαρχείου από τον Αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδήμαρχο, Νέστορα Λαφαζανίδη, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ελένη Ευθυμιάδου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στη δήλωσή του για την ημέρα, τόνισε: «Με συγκίνηση και περηφάνια τιμούμε το Έπος του ΄40. Τιμούμε τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Με το σθεναρό τους «ΟΧΙ» στον φασισμό και στον ξένο εισβολέα, έστειλαν το μήνυμα στα πέρατα της γης πώς η Ελευθερία κερδίζεται με αίμα και αποφασιστικότητα. Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες του ’40. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας. Χρόνια πολλά στους Έλληνες απανταχού της γης».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ